PUBLICITAT

El PS insta el Govern a ser "més diligent i curós" amb el desplegament reglamentari dels tributs

  • El president del Partit Socialdemòcrata, Victor Naudi, i el vocal del comitè executiu, Pere López, han valorat aquest dijous el desplegament reglamentari que està fent el Govern dels diferents impostos i que consideren que es fa amb retard i amb poca informació per als obligats tributaris.
12092012_naudi lopez3
El president del PS i el vocal del comitè executiu, Victor Naudi i Pere López, durant la roda de premsa setmanal del partit. Foto: ANA/ M.C.
El president del Partit Socialdemòcrata, Victor Naudi, i el vocal del comitè executiu, Pere López, han valorat aquest dijous el desplegament reglamentari que està fent el Govern dels diferents impostos i que consideren que es fa amb retard i amb poca informació per als obligats tributaris. Així, han instat a l'Executiu a realitzar aquest procés de forma 'més diligent i curosa'. Els socialdemòcrates han posat alguns exemples amb l'impost de societats i l'IGI i han tornat a reclamar la implantació d'un IRPF per una qüestió econòmica però també social i de marc fiscal. En aquest sentit, López ha advertit que si el Govern 'no és mou en aquest sentit' ho farà el PS, ja que és una de les prioritats del partit per aquest període de sessions al Consell.
Reglaments que arriben tard, amb poca didàctica i poca informació. Aquesta és la valoració que fa el Partit Socialdemòcrata del desplegament reglamentari dels impostos que està realitzant el Govern. Consideren que l'Executiu està allunyat de la realitat i reclamen que s'avanci i s'anticipi per evitar problemes amb els tràmits que s'han de realitzar per complir amb les obligacions tributàries.

El vocal del comitè executiu del PS i exministre d'Economia i Finances, Pere López, ha posat un parell d'exemples del que considera manca de diligència i de cura per part del Govern. En primer lloc, ha criticat que el reglament de l'impost de societats no s'hagi aprovat fins al 28 de juny quan l'impost ha entrat en vigor l'1 de gener del 2012. López ha manifestat que aquest text només inclou una part dels tràmits i formularis previstos per la Llei i dóna encara 60 dies al Govern per aprovar més sol·licituds.  Tant per aquest fet com perquè se segueixen produint declaracions censals més tard de la data límit prevista, que era el 31 de juliol, sense impediments ni sancions, el socialdemòcrata ha afirmat que el reglament arriba 'molt tard' i amb poca informació. 'La gran majoria d'obligats tributaris no en són coneixedors i molts no han fet aquest tràmit', ha informat. 

A més, Pere López, també ha criticat que falti bona part del desplegament reglamentari, ja que és una qüestió urgent donat que cal fer un pagament a compte aquest mes. 

El segon exemple l'ha posat amb l'IGI, que entra en vigor l'1 de gener del 2013 i el reglament està pendent d'aprovació. El PS també demana que aquest text es faci 'en el més breu termini' per evitar problemes d'adaptació i permetre que empreses i comerciants puguin avançar les modificacions en els albarans o programes informàtics. 

També ha reclamat que el Govern entri la modificació legislativa per deduir els impostos pagats pels estocs de forma 'urgentíssima', ja que la tramitació, aprovació i publicació al BOPA porta el seu temps.

El PS ha constatat aquest retard, així com una preocupació entre el sector empresarial que disposa de poca informació sobre els tràmits que ha de realitzar i la rep tard. Per això, reclama al Govern que aprovi els reglaments primer però que  després faci un esforç d'informació i difusió dels processos que inclouen.

Negociació del CDI amb Espanya i IRPF
D'altra banda, Naudi i López no han volgut valorar a fons la trobada entre Toni Martí i Mariano Rajoy, en no disposar d''informació de primera mà', han declarat. El que sí han manifestat és una preocupació perquè la negociació del CDI amb França també semblava positiva però el resultat 'no compleix amb les expectatives', ha dit Naudi.

López ha apuntat també que l'aplicació d'aquest CDI no sembla possible sense el desenvolupament d'un IRPF i ha reiterat que 'només el PS ha plantejat la necessitat d'aquest IRPF' per motius econòmics, socials i jurídics. Així, els socialdemòcrates han avisat al Govern que 'si no es mou en aquest sentit, ho farà el PS'. L'IRPF és una de les prioritats del PS per aquest període de sessions parlamentàries i, per tant, si en els pròxims mesos l'Executiu no presenta un projecte en aquest sentit prendran ells la iniciativa, han conclòs.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT