PUBLICITAT

Pantebre confia que l'IRPF del 10% sigui el mínim homologable internacionalment

  • Marc Pantebre ha considerat molt contundent l'anunci i, atès que la seva voluntat és que sigui amb el tipus més moderat possible

L'anunci del cap de Govern, Toni Martí, d'un Impost sobre la Renda de les Persones Físiques que se situï entorn del 10% sembla haver estat ben rebut pel president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis. Marc Pantebre ha considerat molt contundent l'anunci i, atès que la seva voluntat és que sigui amb el tipus més moderat possible, confia que el 10% deu ser el percentatge més baix homologable pels altres països.
Durant el seu discurs de presentació de l'informe econòmic, el president de la CCIS, Marc Pantebre, ha fet referència a la necessitat de tancar el cercle fiscal amb l'aplicació d'un IRPF, i ha apuntat que caldria el 'tipus més moderat possible'. 

És per això que, quan tot seguit, el cap de Govern ha anunciat en el seu discurs que s'està estudiant un tipus del 10% que no castigui les rendes més baixes, el president de la Cambra s'ha manifestat 'sorprès'. 

Pantebre ha reconegut que no li sembla un gravamen alt, i ha suposat que es deu tractar 'del mínim homologable a altres països', ja que en general les retencions de la renda solen ser d'aquest percentatge o superiors. 

Quant a si aquests impostos són assumibles en un entorn de crisi econòmica, Pantebre ha opinat que ni aquest ni els altres que s'estan aplicant són assumibles en aquesta situació, però que 'les reformes que no es van fer abans cal fer-les ara'.

Els socialdemòcrates dubten de com es durà a terme
Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata David Rios ha valorat també l'anunci fet pel cap de Govern. Ha assegurat que 'considerem molt important l'IRPF' i que, per tant, pel que fa al concepte 'tindran tot el nostre suport', però també ha advertit que caldrà veure com es desenvolupa i quins detalls hi ha

Ríos ha insistit en què les mesures que ha pres el Govern fins ara 'toquen molt de prop la classe mitjana baixa' i que amb l'IRPF esperen que 'sigui més just'.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT