PUBLICITAT

El tancament de l'escola de Prada Casadet i la nova societat turística pública enfronten majoria i PS a la capital

  • La cònsol major, Rosa Ferrer,  ha defensat la reorganització dels alumnes per la davallada general de les sol·licituds a les escoles bressol amb l'objectiu d'optimitzar els recursos del Comú
  • La constitució de la societat pública Turecav  ha estat criticada pels socialdemòcrates per la possibilitat de contractar personal eventual sense passar per la Llei de la funció pública
12092012_vila
Un moment de la sessió de Consell de Comú d'Andorra la Vella, aquest dijous a la tarda. Foto: ANA / M.C.
El tancament de l'escola bressol de Prada Casadet i el trasllat dels infants als centres de Santa Coloma i els Serradells ha estat un dels punts que han enfrontat els consellers de la majoria amb els del Partit Socialdemòcrata d'Andorra la Vella. Segons el PS la decisió no està justificada ni per una disminució de la demanda a l'escola ni per l'estalvi econòmic que pugui suposar. La cònsol major, Rosa Ferrer, però, ha defensat la reorganització dels alumnes per la davallada general de les sol·licituds a les escoles bressol amb l'objectiu d'optimitzar els recursos del Comú. D'altra banda, la constitució de la societat pública Turecav també ha estat criticada pels socialdemòcrates, no pel seu objectiu de promocionar el turisme i l'ús de les instal·lacions de la parròquia sinó per la possibilitat de contractar personal eventual sense passar per la Llei de la funció pública.
Majoria i PS han tornat a topar aquest dijous durant la sessió de Consell de Comú d'Andorra la Vella. D'una banda pel tancament de l'escola bressol de Prada Casadet i de l'altra per la creació de la societat pública Turecav. 

Sobre el primer aspecte, el conseller socialdemòcrata Marc Cornella ha demanat a la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, sobre l'estalvi econòmic que suposa el tancament de l'escola, el contracte de lloguer del local, els costos de manteniment i la possibilitat de mancomunar aquest servei amb Escaldes. Ferrer li ha contestat que els criteris d'aquesta decisió no són econòmics, sinó pel decrement de la demanda que ha passat de 77 nous infants al 2008 a 36 al 2012. D'aquesta manera, segons la cònsol, s'ha optat per un reagrupament amb el qual tampoc s'arriba a omplir totes les places disponibles als centres dels Serradells i de Santa Coloma. A més, ha destacat que amb el trasllat als Serradells els infants disposen de millors instal·lacions i serveis que no tenien.

Amb tot, aquest argument no ha convençut Cornella que ha atribuït el descens de la demanda a l'adequació de l'escola bressol a la nova normativa que redueix el nombre d'alumnes que pot acollir. I és que segons el conseller de la minoria, precisament aquest centre estava a ple rendiment.  Cornella també ha criticat que la mesura no suposi un estalvi important 'i menys quan se segueix pagant el lloguer per si augmenta la demanda', ha apuntat.

En canvi, el conseller de Demòcrates per Andorra, Carles Torralba, ha valorat que no es deixi d'oferir aquest servei i s'opti per optimitzar recursos, per exemple, traslladant-los.

Pel que fa a la societat Turecav, el conseller de Promoció Econòmica i cònsol menor, Jordi Minguillón, ha indicat que es tracta d'agilitzar les gestions per dinamitzar el turisme i l'economia de la parròquia a través d'un òrgan que pugui donar aquest servei i no depengui de la Llei de la funció pública. Segons ha explicat, serà útil per poder gestionar l'allotjament de grups a l'alberg de la Comella o l'ús d'instal·lacions dels Serradells per part d'escoles o entitats i poder contractar personal per atendre'ls sense haver de passar llargs tràmits. 

Aquest funcionament, però, ha estat criticat pel PS ja que consideren que permet la contractació de personal eventual i fer adjudicacions de forma poc ortodoxa. 'Avisem perquè no succeeixi', ha dit el conseller Josep Vila. Per aquest motiu, celebren poder ser al consell d'administració per controlar aquest procés. També han reclamat que s'informi i es compti amb els empresaris turístics i comerciants de la parròquia perquè sàpiguen quin és el rol de la societat i quin paper hi poden jugar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT