PUBLICITAT

La capital tanca el primer mig any amb 3,4 milions de superàvit

  • El Comú engega la societat Turecav per agilitzar la gestió dels equipaments
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una sessió recent de Consell de Comú. Foto: TONY LARA

El Comú d'Andorra la Vella encamina el pressupost del 2012 cap a un tancament en positiu, segons auguren les xifres de la liquidació del primer semestre de l'any. La majoria comunal es va felicitar ahir per unes xifres positives de 3,4 milions d'euros, amb un 37% de les despeses liquidades i un 48% dels ingressos liquidats. En total, s'han ingressat 16,3 milions d'euros, mentre que la corporació ha gastat 12,8 milions.

La valoració des del Comú és positiva sobretot perquè s'ha aconseguit reduir la despesa un 16,4% respecte el mateix període de l'any passat, tal i com va explicar la consellera de Finances, Maika Nin. La cònsol Rosa Ferrer, per la seva part, va destacar que l'estalvi de la despesa s'ha produït sobretot en el capítol de béns corrents i serveis, i gràcies a la disminució al capítol d'arrendaments, després de negociar a la baixa part dels contractes de lloguer dels que disposa el Comú.

L'optimisme manifestat per la majoria, però, no va ser compartit per una part de l'oposició, concretament la socialdemòcrata. Cornella va exposar que els números del segon trimestre haurien d'haver tingut en compte el crèdit financer de 3,5 milions d'euros per a les noves dependències comunals annexes a l'edifici del Consell General. Una postura que Ferrer va rebatre informant que el crèdit s'ha firmat aquesta mateixa setmana i que per tant no s'hi podria incloure de cap de les maneres.

En qualsevol cas, des del PS s'assegura que no s'està fent suficient esforç de contenció de la despesa. «Es posen pegats però la gestió no és eficient», va manifestar Marc Cornella. Els socialdemòcrates consideren que s'estan retallant serveis socials sense que això comporti beneficis econòmics importants, com és el cas del tancament de l'escola bressol de Prada Casadet, el fet de treure dues setmanes d'activitats d'estiu per a infants o la reducció d'un dia de la festa major.

Creació de la turecav / També en consell de comú, es va aprovar la creació de la societat Turecav, de capital 100% públic, i que s'encarregarà de gestionar de manera més àgil l'alberg de la Comella, el Centre de Congressos i els Serradells. «És una societat per defugir del règim administratiu i per poder ser regits pel privat», va informar Ferrer.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT