PUBLICITAT

Mateu assistirà a la trobada de presidents de Parlaments europeus

  • Un dels debats tractarà la crisi de les democràcies representatives
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El síndic general, Vicenç Mateu, juntament amb la consellera Meritxell Mateu i el secretari general del Consell General, viatjarà la setmana vinent a Estrasburg per assistir a la Conferència Europea de Presidents de Parlament. La trobada, que se celebra cada dos anys, tindrà lloc els propers dijous i divendres i reunirà els presidents dels parlaments dels 47 Estats membres del Consell d'Europa, així com nombrosos països associats, observadors i veïns, a part dels presidents de les assemblees interparlamentàries.

En aquesta ocasió s'esperen aproximadament 350 delegats a la Conferència per tractar de tres grans qüestions d'actualitat: L'avenir de la Cort Europea dels drets de l'home, el rol dels parlaments nacionals; ¿La democràcia representativa està en crisi? Reptes pels parlaments nacionals; i Revolucions àrabs: reptes i perspectives.

Així, es debatrà el rol que els diferents parlaments poden jugar per garantir aquests drets i l'execució de les decisions de la Cort, per evitar el gran flux de consultes que rep i que s'hagin d'estudiar en repetides ocasions casos similars. Els presidents dels diferents parlaments també tractaran de la necessitat d'una resposta conjunta davant la percepció que la democràcia representativa està en crisi, debatran la repercussió que ha tingut l'actual crisi econòmica i financera en el desprestigi de la política i la democràcia representativa, i proposaran possibles solucions per evitar la contínua pèrdua de confiança. Finalment, també s'estudiaran els reptes que plantegen les revolucions dels països àrabs i quina pot ser la contribució dels parlaments nacionals europeus.

Serà el secretari general del Consell d'Europa, Thorbjørn Jagland, qui inaugurarà la conferència.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT