PUBLICITAT

Un centenar i mig de cantaires participen a la Trobada de corals de gent gran

  • Predomini femení en una iniciativa que «és molt productiva», diu Sardà
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La coral Les Orenetes de la Massana va obrir la vetllada Foto: TONY LARA

El Centre de Congressos d'Andorra la Vella va reunir ahir a la tarda, al voltant de 150 cantaires de cinc corals de Catalunya i Andorra, informa l'ANA. L'esdeveniment, que es va celebrar per primera vegada al 2008, «és una excusa per ajuntar gent gran de diferents llocs i afavorir l'intercanvi d'experiències», segons va explicar la cap d'equip de Gent gran activa, Anna Sardà. Es va celebrar per primera vegada al 2008, la segona edició va tenir lloc al 2010, i aquest diumenge s'ha celebrat la tercera Trobada internacional de corals de la gent gran.

El Comú d'Andorra la Vella, des del Servei de Gent gran activa de la Conselleria de Social ha organitzat per tercera vegada aquest esdeveniment, i és que la cap d'equip assegura que «sempre és molt productiu». És una manera d'acostar a la gent gran i que es trobin amb persones de diferents llocs, a més de permetre'ls gaudir de la música i el cant, sosté Sardà. En aquesta ocasió hi han participat un total de cinc corals, menys que en l'edició passada perquè algunes «han tingut imprevistos d'última hora». En total han cantat al voltant de 150 persones, la gran majoria dones, però la trobada ha servit per aplegar més de 200 persones, ja que algunes hi van d'acompanyants encara que no cantin.

Durant l'espectacle els cantaires han ofert sardanes, balades, havaneres i d'altres cançons. Ha obert l'esdeveniment la coral Les orenetes de la Massana, l'ha seguit Flor de neu de Puigcerdà, després la coral Mossén Lluis Vidal de Barcelona, la coral Bonaire de Lleida, i finalment l'amfitriona coral de la Casa pairal d'Andorra la Vella. A més dels cants de cada grup –entre d'altres, La Santa Espina, Maria de les trenes, La balada d'En Lucas, El Cant de la Senyera, És la Moreneta, Vestida de nit, Cantares, Volver, La barca Xica, El Vallespir i Ones enllà– , els 150 cantaires s'han unit al final per interpretar plegats l'himne nacional, El gran Carlemany.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT