PUBLICITAT

El Festival Ull Nu projectarà 40 obres de joves creadors entre divendres i dissabte

  • La convocatòria va aconseguir atraure al voltant de 60 obres, de les quals la portaveu del col·lectiu Ull Nu, Stephanie Ruano, assegura que "ens vam quedar amb la boca oberta per la qualitat"
05102012_festival
Un moment de la presentació del Festival Audiovisual Ull Nu, que se celebrarà aquest divendres i dissabte. Foto: ANA/ N.M.
El Festival Audiovisual Ull Nu de joves creadors dels Pirineus presentarà, aquest divendres i dissabte, una quarantena d'obres seleccionades. La convocatòria va aconseguir atraure al voltant de 60 obres, de les quals la portaveu del col·lectiu Ull Nu, Stephanie Ruano, assegura que 'ens vam quedar amb la boca oberta per la qualitat', i en van triar una quarantena. Durant les nits de divendres i dissabte es projectaran els curts de publicitat i videoclip, temàtica esportiva, fets per menors de divuit anys, documentals, videoart experimental i ficció. Dissabte a les 23.30 hores tindrà lloc l'entrega de premis a la sala Estudi 92 per donar-hi un caire més festiu.
Tot i que en un primer moment, la convocatòria, feta a l'estiu no havia rebut gaire participació, a darrera hora, Ull Nu va rebre una quantitat important d'obres per participar. La portaveu del col·lectiu, Stephanie Ruano, assegura que 'trigaré a oblidar el dia que ens vam reunir per visualitzar-les perquè ens vam quedar amb la boca oberta per la qualitat'. A més, destaca que la feina que han hagut de fer per organitzar el festival ha tingut resposta amb una gran participació. 

De les 40 obres seleccionades n'hi ha 7 de la categoria publicitat i videoclip, 8 esportives, 6 de menors de divuit anys, 7 de documental, 6 de videoart i experimental i 6 més de ficció. Cada un de les categories rebrà un premi que estarà dotat pel Comú de la capital, el Govern, el Consell General, l'Escena Nacional d'Andorra, la Cambra de Comerç, Carnet Jove d'Andorra, la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco, la Universitat d'Andorra, el Fòrum Nacional de la Joventut i Andorra Turisme.

Tot i que la intenció era impulsar obres audiovisuals de joves creadors dels Pirineus, la majoria de les obres seleccionades han estat d'Andorra, amb un total de 24, i també se n'han triat 8 de Girona, 5 de Guipúscoa i 3 de Navarra. Enguany no s'ha seleccionat cap obra de França perquè les que es van rebre estaven fora de termini, però s'espera que per a la propera edició es pugui atraure més participació d'aquesta procedència.

El Festival se celebrarà al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i l'entrada serà gratuïta. Divendres a les 18 hores, hi haurà una xerrada a càrrec d'Aleix Fernàndez sobre mapping, i seguirà amb les projeccions de les diverses obres fins passades les 23 hores. Dissabte es continuarà amb les projeccions a partir de les 16 hores fins a les 21.30 hores, i a les 23.30 hores es farà l'entrega de premis a la sala Estudi 92 d'Andorra la Vella, per donar un caire més festiu a l'esdeveniment. 

El jurat, format pel director de l'escola Idem de Perpinyà, Pierre Roca, el crític de cinema català Àlex Gorina, el productor audiovisual andorrà Marc Cases, i l'estudiant triada en un concurs, Raquel Vidosa, triaran totes les obres guanyadores menys el premi del públic.

Entre les projeccions, tot i que la intenció és donar visibilitat als creadors emergents, també es compta amb alguna obra de productors ja consolidats. Es podrà veure el darrer curt d'Isak Fèrriz, Alba, i també hi haurà l'obra de Borja Cobeaga, Un novio de mierda.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT