PUBLICITAT

Maruchi Ripoll exposa la seva pintura globalista al Roc Blanc

  • Gaudí és el tema dels quadres que mostra de la mà d'Art al Set
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ripoll al costat de la seva interpretació de l'interior de la Sagrada Família, ahir a l'Art al Set, al Roc Blanc. Foto: ÀLEX LARA

L'obra arquitectònica de Gaudí és el fil conductor dels 18 quadres que la pintora globalista, Maruchi Ripoll, exposa a l'hotel Roc Blanc, de la mà de la galeria Art al Set. Fundadora de la seva pròpia escola el 1996, Ripoll ha esperat sis anys perquè el seu art fos reconegut pels crític i per la Fundació Universitària Martí l'Humà, Centre Pilot de Suport a la Innovació vinculat a la Universitat de Barcelona. I és que la pintura de Ripoll s'inspira dels estils que van marcar els segles XIX i XX: Romanticisme, Realisme, Impressionisme, Simbolisme, Fauvisme, Cubisme, Expressionisme, Futurisme i Surrealisme. L'artista anomena aquesta barreja Globalisme i afirma que «es tracta d'un estil pictòric totalment innovador en que la mirada de l'espectador queda atrapada, diria que fins i tot, té la sensació de capbussar-se dins el quadre». Pintura 3D, «sí», concedeix alhora que matisa «sense necessitat de portar ulleres». Ripoll que avui ensenya la seva tècnica a tot aquells que vulguin adoptar-la explica que «vaig reunir tots els ‘ismes' per alliberar el meu esperit a través de l'alliberament de l'art».

De Gaudí, l'artista afirma que és una font d'inspiració inesgotable i que el seu exemple l'ha reconfortada moltes vegades quan el seu art era menyspreat. «Als seus inicis, aquest gran creador era titllat de boig, i ara el reconeixement cap a la seva obra s'estén al llarg de les generacions, és intemporal». I afegeix «Sempre m'ha impressionat molt la vida i l'obra d'aquest gran home, per això he volgut pintar aquestes coses tan boniques que ens ha deixat».

A través de Gaudí, Ripoll també recorda moments menys amables quan els crítics no reconeixien la seva obra: «em demanaven això que és?» i contínua explicant «amb tot no em vaig desanimar mai». La perseverança i el treball són dues grans qualitats que Ripoll suma al talent.

Curs al reial cercle artístic / Avui l'art de Ripoll fa Escola i la Fundació Universitària Martí l'Humà proposa un curs sobre la Influència de l'Art Contemporani en nous estils pictòrics impartit per la Doctora en Història Moderna, Maribel Pendàs, o la professora Alicia Viver, llicenciada en Belles Arts, al Reial Cercle Artístic de Barcelona, sala Atlans. El curs comença el 19 de novembre i té una durada de 30 hores o 20 dilluns lectius, de les 18.00 a les 19.30 hores.

Els assistents rebran un Diploma acredit per la Generalitat de Catalunya. La finalitat d'aquest curs és apropar els assistents al món de l'Art dels últims segles i entendre l'obra de Maruchi Ripoll com a creadora del nou moviment pictòric, el Globalisme, que barreja diferents estils dels dos últims segles. El curs preveu també visites als museus amb exposicions itinerants per apreciar les obres estudiades a classe i comparar-les amb el Globalisme de Maruchi Ripoll, que porta molts anys dedicant-se a l'art.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT