PUBLICITAT

L'ambaixada xinesa va posar en contacte Gao Ping amb un banc andorrà

  • la policia va intervenir telefònicament Haijun Xia, un home de la cúpula de l'organització, i va saber que la treballadora d'un banc d'Andorra li havia ofert els seus serveis per realitzar transferències a la Xina, assegurant que en tractar-se d'un paradís fiscal, les lleis permetien enviar diners 'sense cap tipus de control'
06122012_gaoping
Gao Ping a la sortida de l'Audiència Nacional aquest dimecres. Foto: EFE/Javier Lizón
El sumari de l'Operació Emperador recull que l'ambaixada xinesa a Espanya va facilitar el primer contacte entre una treballadora d'un banc andorrà i col·laboradors directes de Gao Ping, per establir una via per enviar diners a la Xina defraudant la hisenda espanyola. Tal com ha publicat aquest dijous el diari ABC, la policia va intervenir telefònicament Haijun Xia, un home de la cúpula de l'organització, i va saber que la treballadora d'un banc d'Andorra li havia ofert els seus serveis per realitzar transferències a la Xina, assegurant que en tractar-se d'un paradís fiscal, les lleis permetien enviar diners 'sense cap tipus de control'.
La xarxa xinesa capitanejada per Gao Ping utilitzava tots els mètodes habituals per treure diners d'Espanya, des del transport en efectiu a través de correus humans o per carretera camuflats en mercaderies, fins a enviaments massius de remeses a la Xina. Però tal com informa aquest dijous el diari ABC, les milionàries fortunes amb què treballaven feien necessari obrir noves vies. Una d'aquestes vies que s'ha detectat durant les investigacions es feia a través d'Andorra, per la seva condició de paradís fiscal.

Segons es recull en el sumari, la policia espanyola destaca en un dels seus informes que 'és interessant saber que el primer contacte amb Andorra es va produir a través de l'ambaixada de la Xina a Espanya'. De l'anàlisi de les converses telefòniques d'un dels homes de la cúpula de la trama, Haijun Xia, alias Jaime, se'n desprèn que l'ambaixada els va posar en contacte amb una treballadora d'un banc andorrà, que els va assegurar que podien transferir grans sumes de diners a la Xina pel fet que Andorra fos un paradís fiscal.

En diverses converses intervingudes es pot seguir com es va concertar la cita, que va tenir lloc a Madrid, mentre que un altre dels interlocutors de Haijun Xia assegura que van trobar l'empleada a través del propi banc, 'que els va buscar pel diari i també l'ambaixada xinesa'. En aquesta mateixa conversa també s'afirma que hi ha diverses empreses de Barcelona, sense aclarir si formen part de la trama, que ja col·laboren amb aquest banc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT