PUBLICITAT

Naturlàndia estrena la temporada amb cinc quilòmetres

  • Cues de fins a nou km entre les Valls de Valira i Sant Julià de Lòria
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Retencions de vehicles a l'entrada sud de Sant Julià, ahir al matí Foto: TONY LARA

Naturlàndia va iniciar ahir la temporada d'hivern amb cinc quilòmetres de pistes d'esquí de fons obertes. Els gruixos se situen en 20 centímetres a la cota màxima, i en 15 centímetres a la baixa. Per tant, tal com informen des del comú, de les dues modalitats que s'ofereixen, clàssic i patinador, només es pot practicar la segona.

El comú lauredià va indicar ahir en un comunicat que s'ha obert la pista verda del Bosc i la part alta de la pista vermella de Roca de Pimes. També es poden practicar altres activitats relacionades amb la neu, com les motos i els itineraris pel bosc amb raquetes. Tenint en compte que no s'ha pogut obrir el 100% de les pistes, el preu del forfet s'ha reduït a la meitat, passant de 12 a 6 euros.

Retencions /D'altra banda, les retencions per accedir al Principat van començar ahir pels volts de les 8.40 hores a l'entrada per la frontera del riu Runer. Segons van indicat des de Mobilitat, a les 10 hores es registraven cues d'1,5 quilòmetres a l'entrada de Sant Julià. A aquestes, cal sumar-hi els 7,5 quilòmetres de retencions que a la mateixa hora hi havia entre les Valls de Valira i l'entrada a Andorra, segons les dades del Servei Català de Trànsit. Les previsions del Centre Nacional del Trànsit (Cenatra) apunten que durant tot el Pont de la Puríssima entraran al país uns 58.000 vehicles, dels quals un 70% ho farà per la frontera del riu Runer i el 30% pel Pas de la Casa. L'operatiu especial de trànsit s'ha posat en marxa aquest dimecres a les 19 hores i s'allargarà fins aquest diumenge a les 22 hores.

Els dos dominis esquiables d'esquí alpí tenen les pistes preparades de cara al Pont de la Puríssima i preveuen una àmplia obertura. Així, Vallnord ha quantificat en un 80% el nombre pistes que preveu obrir i Grandvalira en un 70%.

Vallnord obrirà el 80 % del domini esquiable de cara el pont de la Puríssima. Segons han informat des del domini esquiable, les darreres nevades permetran obrir gairebé la totalitat dels sectors amb uns gruixos de neu pols que oscil·len entre els 40 i els 110 centímetres. A més asseguren que les previsions meteorològiques apunten nevades puntuals.

Per la seva banda, Grandvalira ha anunciat que obrirà 150km repartits en 83 pistes. El domini mantindrà obertes el 70% de les seves pistes i el 90% dels remuntadors.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT