PUBLICITAT

Les beques de segon cicle es reciclaran en ajuts a l'estudi

  • El curs 2012-2013 s'han atorgat 150 beques de les 393 sol·licitades, 150 demandes estan pendents
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La ministra d'Educació, Roser Suñé, davant la Comissió Legislativa Foto: tonY LARA

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, va explicar ahir a la Comissió Legislativa d'Educació, Recerca, Cultura i Esports que l'objectiu és presentar la modificació de la Llei d'ajuts a l'estudi a la primavera del 2013 per poder-hi incloure les beques del segon cicle. Suñé va exposar que estan acabant de fer els estudis de projecció econòmica per permetre l'accés a les beques universitàries dels estudiants del segon cicle. D'altra banda, el curs 2012-2013 s'han atorgat 150 beques de les 393 sol·licitades, tot i que manquen 150 demandes pendents de valorar. Respecte al curs anterior hi ha més sol·licituds però menys adjudicacions, per ara, un fet que la ministra va atribuïr a l'anàlisi «més estricta» dels dossiers, tal i com va informar l'ANA. Per últim, la ministra va valorar satisfactòriament l'aprovació de nous màsters i la implementació de la prova oficial de batxillerat professional.

Amb aquest canvi els estudiants de segon cicle podran accedir a les beques universitàries, cosa que la Llei actual no permet. També en relació a les ajudes la presidenta de la Comissió i consellera general socialdemòcrata, Rosa Gili, va preguntar sobre la disminució de les beques atorgades malgrat l'augment de les sol·licituds. Mentre el curs 2011- 2012 es van demanar 340 beques, aquest curs han estat 393; en canvi, les atorgades per ara són 190 l'any passat i 150 enguany, tot i que resten pendents d'avaluació 150 més. La ministra va indicar que aquesta petita disminució es deu a què els dossiers es miren «més acuradament» per comprovar que es compleixen els requisits i que es donen els ajuts a qui realment els necessita.

La ministra també va donar dades del nombre d'alumnes que han accedit a la formació professional. Dels 603 alumnes que van cursar quart curs de segona ensenyança o l'equivalent el 24,5% ha optat per aquesta via. Així, actualment hi ha 518 estudiants fent formació professional en els diferents centres, la majoria dels quals a Aixovall i al Lycée Comte de Foix tot i que se n'ha localitzat 111 a l'estranger.

Malgrat la poca afluència d'alumnes per exemple en el segon curs del Diploma d'Ensenyament Professional d'estètica, cosmètica i perfumeria, Suñé va afirmar que no es plantegen tancar-lo ni fer noves formacions, sinó que volen intentar mantenir l'oferta. Al final de la formació queda un volum amb una formació i uns coneixements que, com ha indicat la titular d'Educació, en períodes de menys alumnat es podrien aprofitar i obrir les sessions a formacions continuades.

Precisament la formació continuada i l'ocupacional agafa una rellevància especial en temps de crisi, com va reconèixer la ministra. En aquesta línia es vol ampliar la formació que s'ofereix als aturats no només per als que perceben prestacions per desocupació involuntària sinó per a la resta d'inscrits al Servei d'Ocupació.

Ahir també es van presentar els nous màsters de l'UdA i de la UOLS que «consoliden el model educatiu del país i complementen l'oferta», va dir Suñé. En aquest sentit, el Ministeri també continuarà treballant pel reconeixement dels títols d'ensenyament superior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT