PUBLICITAT

Encamp s'aferra a la contenció i aprova 24,7 milions de pressupost

  • Les inversions del comú se situen en 1,3 milions d'euros
EL PERIÒDIC
ENCAMP

El Consell de Comú d'Encamp va aprovar ahir el pressupost per a l'any que ve, que se situa en 24,75 milions d'euros, un 2,6% per sota del d'aquest exercici. Aquest pressupost preveu un superàvit de 532.000 euros que es contempla en l'apartat de passius financers i que es preveu que es pugui destinar a eixugar el deute. Tal com va assenyalar el cònsol major, Jordi Mas, es tracta d'un pressupost de contenció en què es fan esforços per reduir les despeses, ja que es preveu una caiguda dels ingressos. Pel que fa a les inversions, se situen en 1,3 milions d'euros, i es destinaran a millorar els entorns d'Engolasters, fer un parc infantil al Pas de la Casa i un a Encamp, i algunes altres obres, a més d'una partida per a la renovació del pla d'urbanisme.

El pressupost per al 2013 es va aprovar amb l'abstenció dels consellers de la minoria socialdemòcrata, que van argumentar la manca de projecte de reactivació de l'economia. El cònsol major de la parròquia, Jordi Mas, va defensar que es tracta d'un projecte de pressupost de contenció de la despesa però amb petites inversions, i que ve donat per la situació de crisi del Comú i també general.

És un pressupost de 24.750.039 euros, és a dir, un 2,59% menys que el del 2012. Segons va apuntar Mas, aquest pressupost preveu un superàvit d'uns 532.000 euros, que permeten un marge en cas que s'hagin de fer més despeses, però que la voluntat és que es pugui destinar a eixugar el deute. Aquest superàvit, però, és un 67% inferior al que s'havia previst per al 2012.

Pel que fa a les despeses de personal, se situen en 9,77 milions d'euros, un 1,84% per sota del 2012, i que s'aconsegueix, segons el cònsol, gràcies a la reducció dels sous dels càrrecs públics i del personal de relació especial. Les despeses de béns corrents i serveis se situen en 7,55 milions d'euros, un 1,54% per sota.

Les inversions es mantenen baixes, en 1,31 milions d'euros, però creixen un 149,62% en relació a l'anterior pressupost. Amb aquests diners es volen arreglar els entorns d'Engolasters, fer parcs infantils, invertir en algunes rotondes i invertir en la revisió del pla d'urbanisme.

Els projectes més importants per al 2013, segons Mas, són els de turisme i reactivació econòmica, en els que s'ha incrementat la partida, tot i que no va poder determinar en quina mesura.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT