PUBLICITAT

El PS vol saber quants diners ha costat «la mala gestió» de l'heliport

  • Alcobé assegura que l'adjudicatari de l'heliport no els havia plantejat cap indemnització
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El vocal del PS PEre López, i el secretari d'organització, Marc Cornella, durant la roda de premsa d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

el tema de l'heliport al Roc del Patapou no està tancat. El Govern es va fer enrere en la seva ubicació dimarts passat després de conèixer les conclusions de l'informe dels tècnics francesos i la plataforma i el comú van celebrar la decisió després de mig any de lluita. En aquests sis mesos, informes tècnics i recursos a la Batllia. Concretament dos informes: l'Informe Tècnic Aeronàutic que el Govern va encarregar i pagar a l'empresa especialitzada Airia per decidir-se entre les tres possible opcions abans de l'adjudicació i l'informe encarregat als tècnics francesos.

En la roda de premsa realitzada ahir pel Partit Socialdemòcrata, el seu secretari, Marc Cornella, va dir que ara el què es vol saber és «quin cost» ha tingut tota la gestió del Govern per voler ubicar l'heliport al Roc del Patapou, «quan des d'un principi ja se sabia que hi havia alternatives molt millors». Segons Cornella, «la mala planificació o la mala gestió» haurà comportant una despesa que els ciutadans han de saber; per aquest motiu va dir que «parlarem amb el Grup Parlamentari Socialdemòcrata perquè entri la pregunta al Consell General o ho farem a través del grup de l'oposició de la capital».

Seguint amb l'heliport, pel que fa a la notícia publicada ahir en un mitjà de comunicació del país que assegurava que la UTE Heliand-Cathelicopters – l'empresa a la qual s'havia adjudicat l'heliport nacional– farà una reclamació a la Batllia per les inversions que ja ha fet, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, va dir ahir en declaracions recollides per l'ANA que «el Govern analitzarà aquesta situació quan se li plantegi», però que de moment no té coneixement d'aquestes intencions.

Alcobé va explicar que l'adjudicatari de l'heliport nacional al Roc de Patapou «no havia plantejat mai una indemnització». El ministre va dir que desconeixia aquestes intencions, i que quan se li va explicar a l'adjudicatari que es faria la revocació aquest ho va entendre i es va mostrar comprensiu. Segons Alcobé, en cap moment va parlar d'una possible indemnització, tot i que va reconèixer que «això no eximeix que pugui presentar les reclamacions que cregui oportunes». Quant a les quantitats invertides per l'empresa en previsió de l'heliport nacional, Alcobé va assegurar que «a nosaltres no se'ns va presentar cap xifra ni cap inversió que s'hagi fet». Sobre com podria encarar el Govern una possible indemnització per danys i perjudicis, va indicar que «ho analitzarem quan ens hi trobem».

REPLANTAJAMENT DE L'ECONOMIA/ El vocal del PS, Pere López, va dir ahir que hi ha altres temes, juntament amb el de l'heliport, que demostren una «mala gestió de l'Executiu», com són el fet que hagi augmentat l'atur i que hagin disminuït el nombre d'empreses, i també tenint en compte les crítiques efectuades per part de la Cambra de Comerç. En aquest sentit va criticar que «tenim un Govern que no fa mesures puntuals de reactivació econòmica i només aposta per l'obertura econòmica i les empreses estrangeres»; en aquest sentit, López va afegir que «la inversió econòmica és una qüestió de llarg termini», i que en canvi les empreses «necessiten accions d'avui per demà».

Per tot això, López va sentenciar que «és el moment que el Govern es plategi la seva política econòmica», ja que l'actual «no està donant resultats».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT