PUBLICITAT

El producte autèntic fa més adeptes

  • La consecució de la IGP per a la vedella d'Andorra dóna un nou impuls als segells de garantia local
G.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un productor de trumfes. Foto: EL PERIÒDIC

La consellera general Olga Adellach va felicitar ahir el ministre d'Agricultura i Economia, Jordi Alcobé, per a la consecució de la Identificació d'origen geogràfic protegida per a la Carn d'Andorra, un projecte que els ramaders van llançar amb la seva implicació, com a ministra d'Agricultura i Medi Ambient a començaments de segle. Ahir, no només es va parlar de la carn sinó també dels segells de la marca genèrica Andorra, que interessen cada vegada més productors i artesans. Així, quatre empresaris, dos productors agrícoles i dos fabricants de productes alimentaris, volen aconseguir els segells producte d'Andorra i recepta tradicional d'Andorra per als seus productes. Entre els productes de la terra, Sabors d'Andorra, SA sol·licita el segell d'origen per a les trumfes, mentre que un viticultor també el sol·licita per al vi que produeix íntegrament al país. Les empreses candidates al segell de recepta tradicional són una xarcuteria que proposa embotits de sabor autòcton com ara la donja i la bringuera; i un proveïdor de plats elaborats amb productes conreats a Andorra. Els segells que autentifiquen la producció local fan cada dia més adeptes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT