PUBLICITAT

La rotonda de sortida d'Escaldes es retarda per una fallida

  • El subcontractista de l'estructura metàl·lica ha hagut de deixar l'obra
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les obres aturades a la rotonda de la sortida d'Escaldes-Engordany en direcció a la Massana, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els treballs de construcció de la rotonda de la sortida d'Escaldes-Engordany en direcció a la Massana porten mesos aturats a causa d'un nou retard, en aquest cas causat pel fet que el subcontractista de l'estructura metàl·lica de la rotonda va entrar en un procés de concurs de creditors, i per això no es van poder complir els terminis, que preveien que la infraestructura estigués acabada l'abril de l'any passat. El Govern ha informat que les noves previsions són que la rotonda entri en servei el proper mes de juliol, després de més de quatre anys des de la seva adjudicació.

govern d'Albert Pintat / La rotonda de la CG3 a la sortida d'Escaldes-Engordany va ser adjudicada pel govern d'Albert Pintat el maig del 2009 a l'empresa Cevalls per un import de 3,5 milions d'euros i tenia un termini de 20 mesos. Tot i això, l'obra es va retardar a causa de la necessitat de refer la canalització d'Andorra Telecom, uns treballs que no estaven previstos inicialment, i que van obligar a allargar el termini d'execució i fixar una nova data d'acabament per a l'abril del 2012, que tampoc s'ha complert, segons informa l'ANA.

El motiu del nou retard és la fallida del subcontractista de l'estructura metàl·lica de la rotonda, que tal com ha informat el Govern, va entrar en procés de concurs de creditors, de manera que no va poder complir els terminis d'obra. Per aquest motiu, l'empresa adjudicatària ha estat negociant la subcontractació d'aquests treballs amb altres empreses del sector metal·lúrgic, i finalment s'ha pogut trobar una altra societat que ja està executant al seu taller la resta de l'estructura metàl·lica de la rotonda.

El Govern ha informat que està previst que el muntatge de l'estructura, que es farà «per fases i de manera ordenada», es reprengui durant el mes de febrer, i que la previsió és que la nova rotonda pugui entrar en servei el mes de juliol vinent, quatre anys després de la seva adjudicació.

avinguda Fiter i Rossell/ La rotonda, que estarà situada al final de l'avinguda Fiter i Rossell, a la sortida d'Escaldes-Engordany en direcció a la Massana, serà una estructura suspesa sobre el riu a uns 30 metres d'alçada, amb un disseny singular a càrrec del despatx d'enginyeria Carlos Fernández Casado de Madrid, que també ha dissenyat els ponts de París i Madrid, així com els accessos al Túnel de les Dos Valires.

En un primer moment, la rotonda servirà per poder fer un canvi de sentit a la sortida de la parròquia escaldenca sense haver de desplaçar-se fins a la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires. En un futur, el pla sectorial contempla que aquesta nova rotonda doni accés a una desviació cap a la zona del col·legi Sant Ermengol que descongestionaria el trànsit de les parròquies centrals. Es tracta, però, d'un projecte sense data, ja que no és prioritari per l'actual Govern demòcrata.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT