PUBLICITAT

Sis esquiadors reben la beca de Solidaritat Olímpica de cara a Sochi

  • Esteve, Oliveras, Gutiérrez, Jordan, Soulié i Marín gaudiran d'una ajuda de 1.130 ? fins febrer de 2014
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Esteve rep la seva beca de mans de Jaume Martí, president del COA, amb Jordan i Oliveras al fons, ahir Foto: ÀLEX LARA

La Federació d'Esquí va demanar sis beques olímpiques, el Comitè Olímpic Andorrà (COA) les va validar i les va enviar a Solidaritat Olímpica, organisme del Comitè Internacional (COI) que és qui diu si sí o si no. Al final, sis de sis i els esquiadors Kevin Esteve, Marc Oliveras i Mireia Gutiérrez, el surfista de neu Lluís Marín, la biatleta Laura Soulié, i el rider de freestyle Scotty Jordan, tenen ja en les seves mans la beca de 1.500 dòlars (uns 1.130 euros) al mes, des del passat mes de novembre de 2012, fins febrer de 2014, data en què es disputen els Jocs d'Hivern de Sochi (Rússia), per al qual estan destinades aquestes ajudes.

Durant la presentació de les beques hi eren quatre dels sis becats: Esteve, Marín, Jordan i Oliveras. Els quatre van destacar el que significa rebre aquesta ajuda. La idea la resumia el surfista de neu, Lluís Marín: «Els Jocs requereixen una preparació especial, i aquesta beca ens ajuda perquè s'inverteix molt més en els entrenaments».

La FAE va demanar sis beques, tantes com a participants va tenir a la passada cita olímpica de Vancouver. «Si ara en tinguéssim vuit, en podríem demanar-ne vuit per als següents Jocs, i fins a un màxim de deu», segons va dir el president de la federació, Albert Coma. La normativa insta a la Federació a demanar el número de becats al COA durant l'estiu, i aquest, després de validar la petició, transmet la demanda a Solidaritat Olímpica. En aquest cas, de les sis ajudes, se n'han concedit les sis. «Ara hem d'esperar que la preparació per a Sochi vagi bé, i esperem tenir bons resultats, va afirmar Coma durant l'acte d'ahir al matí a la seu del COA.

VIDOSA TENIA MÍNIMA, PERÒ FUTUR INCERT / La demanda de les beques té un cas peculiar, com el de Roger Vidosa. El massanenc tenia en estiu la mínima olímpica, segons va confirmar ahir Coma, però com que també havia rebut «un ultimàtum fins al febrer pel qual si no complia amb els objectius havia de deixar la federació», segons el president, la FAE va decidir no demanar aquesta beca per al que havia estat el seu primer espasa en esquí alpí: «No anàvem a demanar una beca per algú que potser no continuaria». Amb el transcurs de la temporada, Vidosa «ho està fent molt bé», segons Coma, però ja no hi ha opció de beca. «Això no vol dir que si fa la mínima, no pugui anar-hi», va insistir el president, que va voler explicar que tant Vidosa com, per exemple, Joan Verdú, tenen opcions de ser a Sochi, perquè rebre la beca no vol dir que es tingui el bitllet olímpic assegurat, i tampoc que si no es té no es pugui optar a ell.

LES MÍNIMES ENCARA S'HAN D'ASSOLIR / Un cas que demostra que les mínimes estan encara per assolir en molts dels casos, és el de la biatleta Laura Soulié, que disposa de la beca de Solidaritat Olímpica, però no té la mínima assegurada –sí la tenia en estiu, però no ara després de les dificultats a la present Copa del Món. Així mateix, per formar part dels Jocs d'Hivern no hi ha més opció, segons va assegurar Jaume Martí, que entrar en els barems mínims exigits: «No hi ha invitacions, o tenen la classificació, o no la tenen». El rider Scotty Jordan ja va manifestar durant la presentació de la temporada, ara fa unes setmanes, la seva intenció d'assolir la mínima en les pròximes cites de la Copa del Món. En els pròxims mesos és quan s'acabarà de decidir qui va o no als Jocs. Tinguin beca, o no.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT