PUBLICITAT

El nombre d'esquiadors augmenta un 17% respecte de l'any passat

  • La vall d'Orient és la més freqüentada per les vacances de Nadal
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Grandvalira va registrar 105.123 esquiadors la setmana de Nadal. Del 24 al 30 de desembre passats, l'estació va rebre un 17% més d'usuaris que la temporada anterior i es va mantenir en xifres similars a la campanya de neu del 2010-2011. La majoria d'esquiadors eren de Catalunya, Madrid i el País Valencià, entre d'altres comunitats de l'Estat espanyol. Els esquiadors francesos, anglesos i russos, tot i que menys nombrosos, també van ser fidels al domini. La directora general de Grandvalira-Nevasa, Núria Tarré, es va felicitar de la bona freqüentació registrada i de les condicions climatològiques també excel·lents que van marcar els primers dies de vacances: «ens sentim en una situació de privilegi ja que les condicions de la neu i de la meteorologia a Grandvalira ens han acompanyat». I es va mostrar optimista de cara a la bona continuació de la temporada afegint que «mantenim un bon nivell per la setmana de Reis, però cal ser prudents i esperar al balanç final». Els esquiadors van aprofitar unes condicions d'obertura del 80%. Grandvalira va mantenir 170 quilòmetres de pistes amb uns gruixos de neu d'entre 20 i 60 centímetres i el 95% dels remuntadors en funcionament.

Les últimes nevades d'aquesta setmana van tornar a deixar gruixos de 15 centímetres més, al domini esquiable. «A més la baixada de temperatures permet la fabricació de neu nova» va explicar ahir la responsable de comunicació de GrandValira-Nevasa, Irene Casasayas, que va afegir que «la percepció per aquesta última setmana de vacances és molt bona, abans d'ahir vam tenir més de 16.000 esquiadors i creiem que ens mantindrem al voltant d'aquesta freqüentació els propers dies».

més gent també a vallnord/ Vallnord va registrar una mitjana de 9.000 esquiadors per dia a la primera part de les vacances de Nadal. L'estació preveu que aquesta xifra augmenti, o si més no es mantingui, durant el període de Reis. Els tres sectors de Vallnord (Arcalís, Arinsal i Pal) presenten unes bones condicions de neu i tenen entre el 90% i el 100% de pistes i remuntadors oberts amb uns gruixos d'entre 30 i 110 centímetres. La qualitat de la neu es manté entre pols i dura. Així mateix, les activitats complementaries i les àrees de freestyle i freeride també estan obertes. Les últimes nevades i la baixada de temperatures de començament de setmana, fan que el domini ofereixi condicions òptimes per a l'últim tram de les vacances de Nadal.

ocupació hotelera / El domini també informa que l'ocupació hotelera es manté aquesta setmana de Reis. Per Nadal va arribar al 90%, tant a Ordino com a la Massana. Les famílies capitalitzen el perfil dels esquiadors fidels a Vallnord que són sobretot espanyols, però també francesos, anglesos i russos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT