PUBLICITAT

La crisi del PS provoca els primers abandonaments en el si del partit

  • Augmenta el malestar entre els militants i l'horitzó de la ruptura del partit és veu cada vegada més aprop
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'exconsellera general canillenca Bibiana Rossa anuncia la seva baixa de militància del PS per les discrepàncies internes en el si de la formació. Foto: TONY LARA

la situació en el si del Partit socialdemòcrata continua sent de desorientació per a molt militants de la formació que estant assistint aquests darrers dies a una mena de serial amb un risc més que evident de trencament en dos. De poc han servit les crides al diàleg i a la negociació del grup Fem PS per tal que el sector jaumista pugui reconsiderar la seva decisió i assisteixi al Congrés que ha de tenir lloc el mes d'abril. En les darreres hores s'ha produït un nou capítol en la crisi socialdemòcrata. En aquest cas la renúncia com a militant de l'exconsellera general canillenca, Bibiana Rossa, qui ho va comunicar en la reunió que va celebrar dissabte passat el sector jaumista i que es va fer pública ahir. I no serà l'última baixa. En els propers dies s'assistirà al degoteig d'altres renúncies destacables. El mateix president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va indicar que aquesta baixa «pot ser la primera però dissortadament no serà la darrera», ja que «és la trista conseqüència de l'evolució que alguns han volgut imposar al nostre partit». En tot cas, va considerar que és una llàstima que «allò que va ser un projecte portador d'una alternativa de futur per al país acabi malament».

Per la seva part, Rossa va explicar a l'ANA que va prendre la decisió perquè no li convencen «les maneres ni les línies polítiques que s'estan seguint al partit», lamentant les «projeccions personals» i la pèrdua d'objectivitat que al seu entendre ha patit la formació. Rossa va afegir que «no pretenc obrir la porta perquè ningú em segueixi», tot i que no amaga l'afinitat personal i política amb Jaume Bartumeu i altres companys socialdemòcrates, però es va mostrar partidària d'anar «molt més enllà de tot això, cap a la transversalitat, la convergència de línies polítiques», perquè «ens hem d'obrir, no podem continuar tancats com s'està fent no ha descartat que pugui formar part d'una altra formació política, sempre que aquesta tingui uns objectius de país, però no al servei d'unes persones, tal com considera que ha passat al PS.

Rossa no va descartar que pugui formar part d'una altra formació política, sempre que aquesta tingui uns objectius de país, però no al servei d'unes persones, tal com considera que ha passat. La seva decisió ha estat fruit d'una llarga reflexió.

MÉS CRÍTIQUES / També ha estat crític el vicepresident del grup socialdemòcrata Gerard Barcia, segons el qual el nivell d'enteniment amb el grup Fem PS és, hores d'ara, molt difícil, fins al punt que «podríem parlar de postures pràcticament irreconciliables». El polític jaumista denúncia que s'està produint un debat «estèril sobre persones més que de propostes concretes adreçades als ciutadans». Una escissió que cada cop està més aprop.

CRIDA AL DIÀLEG / El portaveu del grup Fem PS, David Rios, va expressar, ahir el seu rebuig a la decisió dels membres del corrent Socialdemocràcia i Progrés d'Andorra, de no assistir al proper congrés extraordinari del partit previst per a l'abril. Rios va manifestar que «ens sap molt greu» i va confiar que «no sigui una decisió ferma», ja que recorda que el congrés és l'espai on tots els militants s'han de fer escoltar i on es fan les propostes.

La decisió dels jaumistes de no assistir al congrés del Partit Socialdemòcrata i de no presentar-hi candidatura no va agradar al grup Fem PS. El portaveu, David Rios, va explicar que és important que el corrent també participi en el congrés perquè «és el nostre espai de diàleg, on hi ha debat d'idees i on els militants proposen solucions per a la millora de la societat». Per tant, espera que els membres de Socialdemocràcia i Progrés canviïn d'opinió i decideixin assistir al congrés, ja que «la seva opinió també s'ha de fer sentir».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT