PUBLICITAT

Susana Vela: «El Pere té una cosa molt bona, és la persona que ha fet el pas endavant»

  • «Pel que fa a la persona que lideri, no és tan important que sigui un líder com que sàpiga treballar en equip»
L.F.M.
ANDORRA AL VELLA

Periodic
Al centre, Pere López i Susana Vela, ex ministres del Govern socialdemòcrata i membres del projecte Fem PS Foto: EL PERIÒDIC

Ex ministra d'Educació i Cultura.

Susana Vela va ser ministra de Cultura i Educació durant el Govern del Partit Socialdemòcrata. És simpatitzant del partit i ara ha decidit posicionar-se per la seva renovació, formant part de l'equip i el projecte Fem PS.

–¿Per què ha decidit apostar pel projecte i l'equip de Fem PS?

–M'he decidit a donar suport a aquest equip de persones perquè crec en un partit socialdemòcrata ferm, penso que ha de ser un partit nou capaç d'integrar el progressisme social. Per fer-ho, ha de ser fort, i això passa obligatòriament per tenir un bon equip de treball, i, sobretot, per una manera diferent de treballar i d'actitud.

–¿Per què necessita canviar el PS?

–Ideològicament ja està definit. El PS ha de canviar com han de canviar altres partits, en el moment que la societat reclama una major atenció, proximitat, que puguin resoldre els problemes reals que té la ciutadania. La qüestió és que les estructures actuals dels partits no serveixen per atendre les demandes, perquè són verticals i anquilosades, i el món ha canviat molt. La gent té més informació que abans i ha vist que la democràcia ha de ser un altre cosa.

–¿Però es pot canviar aqueta mentalitat de partit vertical cap a l'horitzontalitat?

–Clar que els projectes els ha de liderar una o unes persones, però el canvi important és que aquest lideratge pot ser compartit. No pots funcionar assambleariament perquè és francament molt difícil, t'has de poder organitzar. Quan es parla d'horitzonatalitat és parla de que sigui un partit més flexible, que la gent pugui participar a diferents nivells, perquè no tothom està disposat a participar amb la mateixa intensitat. Pel que fa a la persona que lideri, no és tan important que sigui un líder com que sàpiga treballar en equip, i que tingui en compte les opinions.

–Així doncs, ¿ A Pere López el considera un bon líder?

–El Pere té una cosa molt bona, és la persona que ha fet el pas endavant. El que ha dit «jo em trobo en disposició de liderar un nou projecte», i això en un moment tan difícil, de descrèdit dels partits polítics, per a mi ja és molt important que algú hagi apostat i vulgui lluitar per un projecte, i que vol tirar-lo endavant amb un equip darrera. Per a mi el més important és saber treballar en equip i que tothom s'hi senti representat.

–¿Un lideratge molt diferent que el que ha du a terme Bartumeu?

J–o penso que sí, perquè són persones diferents. Cadascu imprimeix en la seva feina les maneres, i són diferents. El Pere planteja un altre forma de treballar i també planteja un partit diferent.

–¿Per què el lideratge de Bartumeu funcionava abans i ara no?

–No ha passat res en concret. El moment i la societat actual requereixen altres maneres de fer. No vull dir que siguin ni millors ni pitjors, són diferents. I caldria veure si Bartumeu ha fet aquesta evolució, aquest canvi de lideratge. No és una qüestió d'edat tampoc, és entendre la política i les estructures polítiques d'un altre manera, i hem cregut que hi ha gent que faria millor aquets canvi, més adaptada al moment actual.

–¿Com s'està treballant des de Fem PS?

–Cal un altra manera de funcionar. Veure si així el partit creix, engresca i atreu a més gent. Des de l'equip s'està fent una feina molt important amb els militants, parlar amb ells i explicar-los el projecte. Abans d'obrir-te a ningú més cal parlar amb les persones que t'han donat suport duran tant temps, i un cop fet això, si que es pot anar a buscar més gent, parlar amb associacions, sindicats, etc. S'està fent des del partit per millorar i avançar dins del Partit Socialdemòcrata, no amb un altre de diferent.

–¿Com estan reaccionant els militants?

–En general les persones amb les que hem coincidint estan contents, en el sentit que el canvi es possible, que sigui una realitat. En general la resposta és positiva.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT