PUBLICITAT

Alís abandona la formació pels enfrontaments irreconciliables

  • L'excònsol d'Encamp marxa molt dolgut per l'agressivitat detectada
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Alís i Bartumeu en la presentació de la candidatura a les últimes locals Foto: ÀLEX LARA

L'excònsol d'Encamp i militant del Partit Socialdemòcrata (PS) des de la seva creació, Miquel Alís, va anunciar ahir que abandona la formació per l'escalada de crítiques contra Jaume Bartumeu i el foc creuat entre Jaumistes i Lopistes que «malauradament fa dies que ha transcendit més enllà de l'àmbit del partit». Alís, que es va mostrar partidari de rentar la roba bruta a casa, va lamentar que «vaig notar en l'última reunió de la directiva molta agressivitat i una certa arrogància que em van desencantar». I és que l'ex-cònsol encara creia que «les coses es podien arreglar amb el nomenament de la nova gestora, però quan la meitat dels membres van plegar, em vaig adonar que la millor opció era marxar». Alís va argumentar que «és una decisió que em sap molt greu perquè hi sóc des del principi, però ja ho he comunitat al Comitè local d'Encamp».

Pugna pel poder / L'excònsol socialdemòcrata, tot reiterant que «em dol molt marxar del PS», va resumir els fets que han marcat l'actualitat del partit en els últims mesos amb una breu i assenyada explicació: «Que hi hagi persones amb ganes de liderar el partit és bo ara bé, sense xafar els companys» va sentenciar. I va afegir que «tot plegat ha degenerat en un enfrontament amb el qual no estic d'acord». Alís que també va reiterar el seu suport a Bartumeu va explicar que «és una persona que aprecio i reconec que té defectes com tothom però també moltes qualitats». I va insistir en que «no se'l pot criticar amb arguments com ara que no treballa prou ni per al país ni per al partit, quan és una persona que coneix bé les problemàtiques i la política del nostre país». Alís es va mostrar tant o més dolgut per la forma que pel fons de la qüestió i va reconèixer que li és insuportable que «totes aquestes crítiques no es facin des de casa sinó des de fora de casa».

L'escalada en l'enfrontament entre els dos sectors del PS, Jaumistes i Lopistes, ja s'ha cobrat unes quantes dimissions al partit. Primer va ser Bibiana Rossa qui el va abandonar fa uns dies, i ahir van ser Alís i Artur Arcalís que van seguir el seu exemple. A més, el rumor diu que seran molts més els militants que faran el mateix els propers dies. Cosa que podria confirmar el que Alís més lamenta que «les coses no es diguin amb correcció i respecte perquè el que alguns no expliquen fora del partit és l'agressivitat que impera i que ha fet impossible el diàleg i el debat entre els companys». Alís va reconèixer que la situació li era molt incòmode.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT