PUBLICITAT

Celebració amb Ban Ki-moon

  • El Govern commemora el 20è aniversari de l'admissió d'Andorra a les Nacions Unides
EL PERIÒDIC
NOVA YORK

Periodic
La intervenció del secretari general de les Nacions Unides, ahir Foto: sfg

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, s'ha desplaçat a Nova York amb motiu del 20è aniversari de l'admissió d'Andorra a les Nacions Unides. El Govern va informar ahir un comunicat que aquesta efemèride s'ha celebrat amb un acte commemoratiu a la seu d'aquesta organització intergovernamental que ha comptat amb la presència del secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, i del president de l'Assemblea General de les Nacions Unides, Vuk Jeremic.

L'acte ha estat organitzat conjuntament per les missions permanents a les Nacions Unides d'Andorra, Eslovàquia, Macedònia, Mònaco i República Txeca, països que també commemoraven els 20 anys de l'entrada a l'organització de les Nacions Unides.

En la seva intervenció, segons apunten des del Govern, Saboya ha posat de relleu els canvis experimentats en les societats en els darrers anys i el paper d'Andorra en les activitats de les Nacions Unides. El ministre d'Afers Exteriors ha recordat les prioritats de la finalitzada presidència andorrana del Comitè de Ministres del Consell d'Europa. En aquest sentit, ha esmentat la prioritat en l'educació sobre els Drets Humans, que es troba emmarcada dins els objectius de les Nacions Unides.

D'altra banda, Saboya ha mantingut una trobada amb el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, al qual li ha agraït la seva recent visita oficial a Andorra. El ministre d'Afers Exteriors també ha aprofitat l'acte per mantenir una trobada amb els homòlegs dels països organitzadors de l'acte. Concretament, Saboya s'ha reunit amb el viceprimer ministre i ministre d'Afers Exteriors i Afers Europeus d'Eslovàquia, Miroslav Lajcak; el ministre d'Afers Exteriors de Macedònia, Nikola Poposki; el ministre d'Afers Exteriors de Mònaco, José Badia; i el viceministre d'Afers Exteriors de la República Txeca, Vladimír Galuška.

El secretari general de les Nacions Unides va visitar oficialment el Principat el març passat convidat pel Govern amb motiu del 20è aniversari de l'entrada d'Andorra a l'ONU. L'acte central de la visita va tenir lloc a l'Auditori Nacional d'Ordino amb la recepció que es va oferir a totes les autoritats del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT