PUBLICITAT

Canvis a l'IRNR per facilitar el compliment dels terminis

  • El Govern avaluarà i millorarà l'accessibilitat de tots els centres escolars andorrans
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca, ahir durant la compareixença posterior al Consell de Ministres Foto: ANA / M.T.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va anunciar ahir la modificació del Reglament de l'impost sobre la renda dels no residents (IRNR), per tal de garantir que les empreses andorranes compleixin els terminis de liquidació i no hagin de ser sancionades. Els canvis venen motivats després que el Govern constatés «importants dificultats» entre les empreses a l'hora de fer les retencions a les societats foranes, durant el període trimestral que dicta el reglament. Amb els canvis, les empreses podran fer la liquidació de les activitats fetes durant el darrer mes del trimestre ja al trimestre següent.

La problemàtica sorgeix perquè sovint les empreses estrangeres tarden en enviar les factures a les andorranes, una situació que havia causat sancions i fins i tots expedients a les societats del país, ja que presentaven la liquidació fora del termini trimestral. Cinca va assegurar que els canvis al reglament es realitzen per «adaptar el calendari a la realitat de les empreses».

L'escola de Canillo, en mode urgent / Durant el Consell de Ministres celebrat ahir també es va aprovar la licitació per la modalitat d'urgència dels treballs de desmunt dels terrenys per a l'ampliació del centre escolar de Canillo. Així, el termini de presentació de les ofertes finalitzarà el 9 de juliol i l'empresa a la qual se li adjudiquin els treballs tindrà 12 setmanes per a la seva execució. L'import estimat de les obres és de 759.000 euros.

No és l'única obra pública licitada ahir. També es va aprovar la licitació de la campanya 2012-2013 de tractament de talussos per reduir el risc de despreniments a les carreteres, amb una estimació base de 433.866 euros. L'actuació es farà a vuit punts de la xarxa viària del país, entre ells la zona de la caserna de bombers de Canillo, la zona de la Farga Rossell, el Roc del Quer i la zona del Jou, a Erts. Els treballs tenen un termini d'execució previst de sis mesos.

Centres escolars accessibles / Dins l'àmbit de l'educació, el Consell de Ministres va decidir tirar endavant la licitació dels treballs per avaluar les condicions d'accessibilitat de les escoles andorranes. Aquesta actuació s'emmarca dins el pla que s'està duent a terme per fer accessibles tots els edificis públics, per adaptar-se així a la normativa en vigor. El pla té un pressupost general de 250.000 euros.

Sense abandonar educació, el Govern va adjudicar ahir els treballs de millora del pati de l'Escola Andorrana de Santa Coloma per 94.282 euros i un termini d'execució de quatre setmanes, amb l'objectiu de «centrar les obres en període de vacances escolars», va manifestar Cinca.

Finalment, el ministre va informar de la creació del Reglament d'ús dels productes fitosanitaris, que permetrà adaptar-se a les exigències de la Unió Europea i afavorir en un futur que productes nacionals relacionats amb l'agricultura puguin ser exportats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT