PUBLICITAT

Saboya exposa l'obertura al Fòrum Europeu de Wachau

  • Presenta l'aproximació d'Andorra a la Unió Europea
EL PERIÒDIC
WACHAU

Periodic
Saboya al 18è Fòrum Europeu de Wachau Foto: SFG

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha participat com a ponent al 18è Fòrum Europeu que ha tingut lloc a Wachau (Àustria) els dies 14 i 15 de juny. El Fòrum Europeu, organitzat pel govern de la regió de Baixa Àustria conjuntament amb el Ministeri d'Afers Exteriors austríac, se celebra anualment per tractar temes europeus i reuneix a alts càrrecs de la Unió Europea, així com mandataris de diversos països, empresaris, acadèmics i membres de la societat civil. El tema d'aquest any ha estat Més enllà de la cris Contorns d'una nova Europa. El ministre Saboya, tal com han informat des del Govern, ha intervingut durant els debats per presentar l'aproximació d'Andorra a la UE i ha posat en relleu les accions que du a terme el Principat en el seu procés d'obertura econòmica.

Aprofitant la seva estada a la regió de Baixa Àustria, el ministre ha mantingut contactes amb el ministre d'Afers Exteriors d'Àustria, Michael Spindelegger, a qui ha fet palesos els passos empresos per a l'obertura econòmica del Principat d'Andorra, entre els quals el nou marc fiscal i la llei d'inversions estrangeres, per obrir la possibilitat de negociar un acord de no doble imposició amb Àustria.

D'altra banda, Saboya es va reunir amb el comissari europeu per a la política regional, Johannes Hahn, amb qui va compartir l'estat dels treballs a la UE pel que fa a l'estratègia d'aproximació al mercat interior. El ministre també va mantenir trobades amb el primer ministre de Letònia, Vladis Dombrovskis; amb el primer ministre de Sèrbia, Ivaca Dacic; o amb el primer ministre de Kosovo, Hashim Thaci.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT