PUBLICITAT

Ordino s'omple d'amants de la muntanya amb l'Ultra Trail

  • Avui a les 15.00h s'inicia la festa d'aquesta competició amb la inauguració als carrers del poble
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El guanyador de l'edició anterior de la Ronda dels Cims, Òscar Pérez López, que va trigar 30 hores 34 minuts i 29 segons en cobrir els 171km Foto: TONY LARA

alguns pensen que són uns malalts, d'altres en diuen inconscients, però el que realment són tots els participants de l'Andorra Ultra Trail, és uns amants de la muntanya. Avui Ordino, des de les 15.00h amb la inauguració oficial, viurà un ambient de pura aventura que s'allargarà fins ben entrada la nit del diumenge, quan arribaran els últims corredors de la rotunda Ronda dels Cims. Ahir, però, ja es veien pels carrers gent amb cares, cames i cossos que no poden negar que hi seran a la gran cita que acull Andorra cada any. La primera cursa en començar serà la Ronda dels Cims, demà a les 7.00h del matí.

L'espectacle d'un país està servit, tot i que s'han hagut de fer variacions en els recorreguts per culpa de la neu, que impedia l'accés a alguns trams com per exemple el cim del Comapedrosa, que no s'ascendirà per qüestions de seguretat. És la natura, que mana, i en aquest hivern etern al final ha aconseguit omplir les muntanyes del Principat de neu, tanta que avui encara hi és, i el desgel, tot i les pluges, tot i les altes temperatures, encara no és total.

Són gairebé 2.000 els participants en totes les proves. 1.944 les inscripcions confirmades. La Ronda dels Cims, de 171km i uns 10.000 metres de desnivell, compta amb 339 corredors, mentre que el Celestrail (83km) en suma 344, i 336 l'Ultra Mític (112km). El Trail (35km) en tindrà 664 participants. D'andorrans, dels 100 que hi van participar en la primera edició, ara s'ha arribat als 562. Per altra part, d'espanyols n'hi haurà 805, 409 de francesos, i 168 d'altres 30 nacionalitats.

LA PREVISIÓ DEL TEMPS ÉS BONA / Les previsions del temps pel cap de setmana són més o menys favorables. No es descarten xàfecs, però en general el temps serà assolellat. Això sí, les mínimes temperatures rondaran entre els 7 i 9 graus, i les màximes en principi no superaran els 20.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT