PUBLICITAT

L'esport d'aventura del Pallars perdrà més de 8.000 reserves

  • El sector critica la CHE per no mantenir netes les lleres dels rius
EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Periodic
El riu Noguera Pallaresa ahir al matí, a Esterri d'Àneu Foto: ACN / SALVADOR MIRET

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà lamenten que l'afectació de les importants crescudes dels rius de les darreres hores els farà perdre entre 8.000 i 10.000 reserves per a aquesta setmana. Les empreses tenien prevista una ocupació del cent per cent per les reserves d'escolars que aprofiten la darrera setmana de curs per practicar ràfting i altres esports d'aventura.

En aquest sentit, el president de les empreses d'esports d'aventura del Sobirà, Florido Dolcet, va criticar ahir la la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i va fer una crida perquè amb vista al futur es portin a terme actuacions de neteja de les lleres dels rius com les que han fet aquest any la Diputació de Lleida i el Consell del Pallars Sobirà.

Dolcet va indicar que, al menys, aquesta setmana han decidit suspendre els serveis que ofereixen les empreses d'esports d'aventura degut a l'augment del riu Noguera Pallaresa per les pedres, rames i malesa que hi baixen ja que genera taps i trampes que podrien suposar un perill afegit per als practicants, a banda del propi cabal de l'aigua.

Per això va defensar la necessitat amb vista al futur de mantenir les lleres dels rius netes i en aquest sentit va agrair els treballs que han dut a terme aquest any la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà tot i que va criticar la CHE a qui va reclamar més actuacions en aquest sentit, informa l'ACN.

Una setmana esperada / Aquesta setmana suposa per a les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà una de les més importants de l'any coincidint amb la darrera setmana de curs a les escoles. La situació «excepcional» viscuda les darreres hores ha obligat a suspendre les activitats programades tot i que va manifestar que la voluntat de les empreses es poder reprendre l'activitat quan la situació ho permeti.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el president de la Generalitat, Artur Mas, van aprofitar ahir la celebració del ple per mostrar el seu suport als damnificats per les inundacions a l'Aran i l'Alt Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT