PUBLICITAT

Primeres veus que discrepen amb el projete d'heliport a la Comella

  • Els presidents de les comunitats de veïns de les urbanitzacions es mobilitzen
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Imatge de la parcel·la de la Comella proposada pel comú, ahir Foto: ANA / N. M.

Elss presidents de les comunitats de veïns de les diferents urbanitzacions de la Comella s'estan començant a mobilitzar per plantejar-se la possibilitat de crear una plataforma en contra de la proposta feta pel Comú d'Andorra la Vella per ubicar-hi l'heliport nacional. Segons ha pogut saber l'ANA, els impulsors de la mobilització tenen intenció de posar-se en contacte amb el comú per demanar de celebrar una reunió per conèixer els detalls de la parcel·la proposada i l'afectació que podria tenir als habitatges de la zona. De la seva banda, el conseller de DA al Comú d'Andorra la Vella, Carles Torralba, va valorar ahir positivament la proposta feta per la majoria, però va afegir que ara caldrà veure si reuneix les condicions de seguretat i assegurar-se que afecti al mínim de veïns. El conseller del grup mixt, Josep Vila, també va valorav positivament l'emplaçament proposat, ja que considera que és un lloc molt més adequat que el que va proposar el Govern al Patapou. D'altra banda, l'ANA no va poder obtenir declaracions de la consellera del PS, Dolors Carmona.

Els presidents de les comunitats de veïns de les diferents zones residencials de la Comella s'han començat a organitzar per oposar-se a la possibilitat que l'heliport nacional es pugui ubicar en una parcel·la de la zona coneguda com el mirador, que el comú ha proposat al Govern. Els impulsors de la mobilització sorgeixen de la urbanització Comella Park, que és la que està ubicada a la zona més alta del barri, i des d'aquí s'haurien començat a posar en contacte amb la resta de comunitats, amb la intenció d'agrupar-se i posar-se en contacte amb la corporació per tal que els concreti els detalls del projecte.

Torralba es va mostrar a favor que la corporació hagi ofert el terreny al Govern, ja que considera que el país necessita un heliport i que és positiu poder-lo tenir a Andorra la Vella. Tot i això, davant de l'oposició que ha començat a sorgir, es va mostrar prudent i va indicar que primer els tècnics del Govern hauran de determinar si l'emplaçament és adequat, i si presenta problemes a nivell de sobrevol, per evitar «que afecti el mínim de privats» i que tingui el mínim de molèsties per a la població.

Informe tècnic / De la seva banda, Vila també veu amb bons ulls la proposta del Comú, i va recordar que quan es van oposar a l'emplaçament del Patapou ja van apuntar que hi havia terrenys més adequats a la zona de la Comella, i va afegir que «té més sentit que estigui en una part industrial de la parròquia, amb menys cases». Per aquest motiu, va assegurar que li sembla una bona opció i que el Govern el que haurà de fer és valorar-la tècnicament.

D'altra banda, l'ANA va intentar posar-se en contacte amb la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, però no va poder obtenir declaracions seves sobre la qüestió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT