PUBLICITAT

El Govern estima en 14.000 les declaracions d'impostos al juliol

  • S'incorporen els declarants d'IGI que facturen per sota el llindar de 250.000 euros
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA

Aquest juliol comença una «cita clau» per l'Agència Tributària. Tal i com va recordar ahir el director generals d'assumptes tributaris, Albert Hinojosa, s'afegeixen a la obligatorietat de tributar l'Impost General Directe (IGI), les empreses que facturen per sota dels 250.000 euros anuals. El Govern calcula que són unes 4.200, xifra que sumada a la resta d'empresaris que han de presentar declaracions aquest juliol, situen la xifra total en les 14.000 liquidacions en un mes.

Fins ara, l'abril va ser el mes de més feina per part de l'Administració Tributària. S'havia de fer la liquidació i el pagament de l'IGI en el cas de les empreses amb ingressos per sobre els 3,6 milions (que ho han de fer mensualment), les empreses amb uns ingressos entre els 250.00 i els 3,6 milions (que ho fan trimestralment), a més a més de la liquidació de l'Impost sobre la Renda dels No Residents (IRNR). Ara al juliol, a aquestes declaracions se li suma el tram empresarial de l'IGI per sota dels 250.000 euros, juntament amb l'Impost de Societats (IS) i l'Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE).

El Govern calcula que durant aquest juliol es presentaran 4.200 declaracions de l'IS, 2.800 de l'IAE, 6.000 procedents de l'IGI i finalment 650 de l'IRNR. Les estimacions es fan en relació a anteriors declaracions, a excepció de les 4.200 previstes per les empreses que facturen menys de 250.000 euros anuals, que s'ha fet en base el registre de societats.

Hinojosa va reconèixer que el «desconeixement» respecte al pagament d'aquests impostos «és important», sobretot en el cas d'empreses petites que han de declarar per primera vegada. Per això l'Agència «doblarà» els efectius al juliol i farà una línia exclusiva de consulta. El director va afegir que fins la data d'avui, «el grau d'acompliment és altament satisfactori».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT