Primera part de somni

• Gesta de la UE abans del descans amb un 1-0, però el desgast físic passa factura i la lògica s'imposa

Àlex Martínez cobreix una pilota en l'`àrea de la UE davant la pressió de Velibor Duric, ahir a l'Estadi Comunal Foto: ÀLEX LARA

El somni va durar 45 minuts però al final es va imposar la lògica i la realitat és que la UE, que va arribar al descans amb un inversemblant 1-0, tota una gesta tenint en compte que jugaven un equip amateur contra un professional, però va acabar encaixant un 1-3 que a expenses d'un miracle, té la classificació gairebé impossible.

El bon posicionament de la UE en els primers minuts, esperant al mig del camp i pressionant amb bones basculacions, va fer intuir un partit gens desequilibrat. L'única qüestió que quedava enlaire era saber si l'equip andorrà aguantaria aquest ritme i amb tanta calor perquè de fet, la primera ocasió va caure del costat local, amb una falta que Rubio va xutar alta des del vèrtex esquerre de l'àrea gran després duna cavalcada de Maneiro fins que Brkovic el va caçar.

Davant el bon entramat defensiu plantejat per Emiliano, els bosnians van trigar en exhibir les seves armes, que després de tres centrades infructuoses de Crnov i Stjkic en el primer quart d'hora. La primera amenaça real va arribar al 18, com sempre per l'ala dreta tricolor que cobrien Aitor i Luis, amb una passada per baix de Crnov que Duric va enviar fora a l'esquerra de Periánez.

Passaven els minuts i el Zrinjski s'anava assentant fins el punt que, amb una possessió aclaparadora va obligar a la UE a centrar-se només en no concedir ocasions. Bernat va treballar com el que més, però en atac no li arribaven pilotes i les li venien eren per alt i en el joc aeri no hi havia res a fer davant de tanta torre.

A deu minuts del descans va arribar el tercer ensurt per a Periánez, amb una diagonal en profunditat per alt cap al punta Popovic, que va tallar el meta tricolor atent.

I quan s'ensumava el descans, després d'un refús defensiu, Crespo va rebre, va cedir el profunditat a Bernat i aquest en carrera, trencant el fora de joc, va encarar el meta visitant Dujkovic i el va batre per sota les cames. Èxtasi total amb aquesta agradable sorpresa de l1-0.

L'orgull dels visitants va quedar tocat amb aquest gol psicològic i en la segona part van intensificar el setge a Periánez. Però no acabava de trobar forats i de nou van ser la UE qui, com en la primera part, van amenaçar primer; un teva meva de Bernat i Luis va acabar en falta a la frontal al segon que va posar en joc Rubio i va finalitzar Crespo amb un xut ras desviat.

Vist que la defensa colomenca no concedia en la zona perillosa el Zrinjski va optar per provar des de la distància, amb un primer xut de Duric al 55 que va sortir fora i un segon de Crnov que va aturar en dos temps Periánez.

A partir de llavors va aparèixer l'extrem dret Simeunovic, desaparescut en la primera part, per trobar la clau de la igualada amb tres incursions. En la primera es va plantar sol davant Periánez però va xutar al lateral de la xarxa; en la segona va forçar un rebuig amb una centrada enverinada i en la segona jugada Duric va xutar alta; i en la tercera, al minut 62, va obligar el meta andorrà a sortir per assistir al segon pal on Crnov la va empènyer a plaer.

Igual com el Lusitans quan va perdonar el 3-0 el passat dimarts, això va deixar la UE tocada, a nivell físic i sobretot mental. No s'havia mastegat encara l1-1 quan l'enèsima pilota en llarg, aquesta cap a Stojkic a l'esquerra, perquè Crnov marqués a plaer l'1-2.

Un càstig massar dur que es va agreujar al minut 76 quan, amb els visitants bolcats a l'atac i donant ganivetades per les dues bandes, Popovic va trobar metres per l'esquerra i va centrar ras enrere perquè Duric establís l1-3, desavantatge amb el qual partirà la UE el dijous de la setmana vinent en els 90 minuts que queden d'aquesta primera ronda prèvia de l'Europa League.