PUBLICITAT

Progrés acusa Batalla de «menysprear» al Síndic de Greuges

  • Critica que el Govern de CiU es negui a aplicar els consells
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

el grup municipal del PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va lamentar ahir en un comunicat que l'equip de govern de CiU «es negui a aplicar» les recomanacions del dictamen de la Sindicatura de Greuges de Catalunya, en relació al programa de Contraprestacions Socials impulsat pel Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU). Així ho van manifestar els regidors de CiU durant el plenari de l'Ajuntament, votant negativament a la moció de Progrés que demanava modificar les bases seguint les recomanacions del Síndic.

D'aquesta manera, Progrés considera que l'actitud de l'alcalde, Albert Batalla i de la regidora de serveis socials Anna Vives, «és una falta de respecte institucional intolerable cap a la Sindicatura, fent cas omís de les nombroses recomanacions de l'informe i negant-se a buscar el consens necessari. I més quan tractem un assumpte tan delicat com la dignitat de les persones amb més dificultats».

En el comunicat s'afegeix que «l'actitud de menyspreu envers la Sindicatura, de l'alcalde i de la regidora, a més de falta de respecte institucional, demostra la seva manca de sensibilitat social».

Progrés recorda que el Síndic fa diferents requeriments sobre el programa i demana, entre d'altres, la suspensió de l'obligació de la contraprestació social, entre d'altres, tal i com reclamava la mateixa oposició, i també el Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, que va emetre un informe on criticava aquestes contraprestacions com un càstig afegit a les condicions de dificultats ja existents en la persona ajudada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT