PUBLICITAT

L'arrancada d'Inúu s'allunya de les previsions de Caldea

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge del primer dia d'obertura del centre Inúu Foto: el periòdic

Pel que fa als primers mesos de l'explotació del nou producte de la societat, Inúu, la Semtee creu que «s'està lluny de les previsions, requerint, doncs, més temps de l'inicialment previst per a l'obtenció dels resultats esperats». Així ho va reconèixer ahir el director general de la Semtee, Carles Pascuet, que va admetre que «és bo ser realistes» però va considerar que «des d'un punt de vista qualitatiu tenim un bon producte i se'ns valora per part dels especialistes». Pascuet va afegir, a més, referint-se a possibles inversions per renovar Caldea, una instal·lació amb 19 anys d'antiguitat, que «seria bo que la miméssim una mica més, perquè és qui ha permès que es fes Inúu, dedicant esforç a pensar com fer que s'actualitzi i es renovi», informa l'ANA.

La Semtee va fer públiques ahir, després de la seva assemblea general ordinària del passat dijous, les xifres dels resultats de l'exercici 2012 –que ja va avançar EL PERIÒDIC– en el qual Caldea va patir un descens del 6,5% en el nombre de visitants, que es va situar en 308.608 persones. Tot i així el benefici net va ser de 904.000 euros, 60.000 euros més respecte a les previsions dels pressupostos de la Semtee, però lluny del superàvit d'1,93 milions d'euros de l'exercici anterior.

beneficis / Pascuet va detallar que la davallada de beneficis s'explica per les despeses generades en l'obertura d'Inúu i la reducció de la vida útil dels actius de 50 a 40 anys que ha provocat una amortització, però també per la davallada d'ingressos que ha suposat el 6,5% menys de clients. Els accionistes de la societat explotadora del complex han decidit no repartir en dividends el benefici i, per tant, un 90% d'aquest superàvit es destinarà a reserva voluntària. A més, el preu de l'acció ha baixat dels 734 euros als 679, per «adequar els nostres títols als de qualsevol borsa de renda variable d'Espanya i França, que degut a la crisi han sofert correccions al seu valor», va explicat Pascuet. Tot i el superàvit, els beneficis estan lluny dels 1,93 milions d'euros de l'exercici anterior, una davallada que s'explica per la reducció dels ingressos i un lleu augment de les despeses. Els accionistes van decidir destinar el 90% d'aquests poc més de 900.000 euros de beneficis a reserva voluntària, renunciant al repartiment de dividends. Pascuet va reflexionar la davallada, entre altres, per la reducció dels clients. Una reducció que s'entén per una sèrie de despeses lligades a l'obertura d'Inúu i un canvi en la vida útil dels actius però, principalment, per la menor afluència del visitant espanyol. És precisament aquest el canvi més remarcable pel que fa a la tipologia dels visitants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT