PUBLICITAT

L'obertura del Funicamp enfronta majòria i oposició

  • Els grups de la minòria qüestionen la rendibilitat del giny per a la parròquia
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
El Funicamp funcionarà durant un mes i mig aquest estiu Foto: oriol llauradó

Les negociacions del Comú d'Encamp amb Saetde per gestionar el Funicamp i l'acord amb FEDA per invertir en la millora dels entorns del Llac d'Engolasters van ser un dels principals punts de conflicte entre els consellers de la majoria i els de la minoria. En el primer cas, la consellera del grup mixt, Eluska Galdós, i el conseller socialdemòcrata, Joan Sans, van criticar que Saetde continuï decidint els dies d'obertura i tancament i que s'hagi optat per oferir el servei durant un mes i mig i no tot l'estiu. Consideren també que no es dóna prou informació al país sobre aquesta activitat i no tenen clar si la inversió de gairebé dos milions d'euros per al manteniment del giny beneficia a tota la parròquia. A més, van recordar que el comú defensava l'any passat l'obertura durant tot l'estiu i van lamentar que es tanqui els dilluns per descans del personal quan altres societats similars del país no tanquen ni un dia aquest estiu.

INVERSIONS A ENGOLASTERS / Pel que fa a Engolasters, Sans va indicar que l'acord amb la parapública per invertir 120.000 euros al 50% amb el comú per millorar l'entorn del llac no és prou satisfactori per a l'administració parroquial. El conseller va assenyalar que un cop feta aquesta inversió serà el comú qui s'haurà de fer càrrec del manteniment, tot i que el cònsol, Jordi Mas, va declarar que es tracta de mantenir mobiliari urbà, jardineria, etc. A més, Mas va agraïr a FEDA que s'oferís per participar en aquest arranjament a la parròquia.

Horaris del funicamp/ Aquest estiu l'obertura del Funicamp concentrarà al màxim els dies d'obertura en el període de més afluència, tal com va explicar a l'ANA el cònsol menor Jordi Torres. Així, estarà en funcionament del 27 de juliol al 8 de setembre, ja que si bé l'any passat va obrir des del 15 de juliol, amb les dades de l'estiu passat es va observar que l'afluència del juliol va ser baixa. D'altra banda, les novetats d'enguany seran l'obertura de l'snack-bar de Solanelles, i la incorporació d'un segon autobús 4x4 per garantir que cada hora es facin viatges d'anada i tornada entre Solanelles i Pessons passant pel peu de l'orri de Cubil.

El preu de cada passatge serà «una mica més car que l'any passat». El giny dóna accés a la zona de Solanelles, on es pot practicar el senderisme, i on el comú també continuarà oferint excursions amb autobús tot terreny fins a Pessons, amb una parada al peu de l'orri del Cubil. com de tornada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT