PUBLICITAT

El tabac s'apujarà per reduir el diferencial de preus

  • Algunes marques a Espanya han augmentat 10 cèntims
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Paquets de tabac exposats en una prestatgeria d'un comerç del país Foto: ÀLEX LARA

El preu del tabac podria pujar a Andorra en els propers mesos després que aquesta mateixa setmana els paquets de les marques estrella de Philip Morris, Marlboro, L&M i Chesterfield, hagin pujat a Espanya 10 cèntims.

Després d'aquesta alça de preus, el paquet de Marlboro ha passat a costar al país veí 4,75 cèntims, des dels 4,65 euros anteriors, mentre que la de L&M ha elevat el seu preu de 4,10 a 4,20 euros. Per la seva banda, Chesterfield ha pujat de 4,35 a 4,45 euros. També es previst que les marques més barates incrementin els seu preu de compra.

PUJADA A ANDORRA// Aquest augment tindrà una conseqüència directa al Principat que, sense dubte, no trigarà gaire en fer el mateix per tal de no incrementar excessivament el diferencial de preus respecte a Espanya. Cal recordar que la darrera pujada dels preus a Andorra es va produir a l'abril d'aquest any, després que el Govern aprovés una modificació dels impostos al tabac, en concret un 10% els paquets de tabac i un 30% el de caragolar. A més l'increment del preu de venda pretén lluitar contra el contraban que en els darrers mesos s'ha incrementat de forma notòria especialment en el país del sud.

Els productors de tabac del país tampoc consideren que aquestes pujades els puguin beneficiar perquè sempre les han considerat excessives.

Els comerciants per la seva banda són partidaris que els increments de preus es produeixin passat l'estiu, cap al setembre, per tal que durant aquests dos mesos puguin aconseguir fer «més caixa». Una qüestió que, sens dubte, també compta amb el beneplàcit dels consumidors. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT