PUBLICITAT

Poca confiança en els coprínceps

  • L'enquesta denota l'escassa valoració en la feina dels partits polítics, que suspenen segons l'opinió dels ciutadans H Tampoc els polítics surten ben parats i la gestió del Consell General és la més apreciada
J.R.B.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: TONY LARA

Una institució tan arrelada com la dels coprínceps no surt ben parada de l'enquesta elaborada pel CRES. De la mà del partits polítics, son els únics que no obtenen un aprovat dels enquestat quan se'ls pregunta sobre el grau de confiança en les institucions. No hi ha distinció entre andorrans i residents, i ambdós col·lectius expressen poca confiança en els coprínceps i els partits polítics. Pel que fa als darrers, es pot apuntar a la desafecció que cada cop guanya terreny, però aquesta teoria xoca amb l'aprovat justet que obté el Govern, que al cap i a la fi és el responsable final d'aplicar polítiques contra la crisi, a la qual se li atribueixs tots els mals. En xifres, els partits polítics aconsegueixen una nota del 4,2 (tant andorrans com residents), i la gestió del Govern un 5,1 i un 5,4, respectivament. El paper de l'oposició (PS) rep un 4,2 dels andorrans i frega el 5 quan es pronuncien els residents. La nota dels coprínceps mereix un punt i a part –4,5 els andorrans i 4,7 els residents. Amb Sarkozy fora de circulació s'ha de veure la influència de Joan-Enric Vives com la principal motivació del vot. I en els darrers dies han proliferat els temes que mantenen dividida la població i que han generat un viu debat social, com són la despenalització en determinats supòsits de l'avortament i el matrimoni gai. En el primer punt la figura del copríncep episcopal ha estat decisiva en el posicionament del grup majoritari al Consell General, mentre que Joan-Enric Vives, com a home d'església, es va oposar al matrimoni gai i a l'adopció per part dels homosexuals.

En la franja alta el Consell General és puntuat amb un 6,1 (andorrans) i un 5,9 (residents), mentre que els comuns tenen un 5,8 dels andorrans i un 5,9 dels residents.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT