PUBLICITAT

14 centres inicien el curs fent un nou pas cap a l'educació 'on-line'

  • Una prova pilot de plataforma virtual s'aplicarà des de la primera ensenyança fins a l'FP
  • El ministeri estudia la implantació dels 'netbook' a Europa de cara a la seva futura introducció al país
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La ministra d'Educació i l'exsecretari d'Estat contemplen una de les noves pissarres digitals. Foto: ONA MORANTE

Les noves tecnologies aplicades a l'educació tindran un protagonisme destacat aquest nou curs escolar 2010-2011. 14 centres escolars, des de col.legis de primera ensenyança fins a escoles de Formació Professional, participaran des del setembre a la prova pilot endegada pel Ministeri d'Educació i Cultura en col.laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, i que té com a objectiu facilitar una via d'aprenentatge on- line com a reforç de l'ensenyament tradicional. Concretament, aquests centres educatius escollits disposaran d'una plataforma virtual per penjar i descarregar continguts i millorar la interacció entre alumnes, professors i pares.

L'elecció dels centres s'ha centrat a buscar "una representació de tots els sistemes educatius existents", segons va explicar el director del Departament de Formació Professional i Desenvolupament Tecnològic Educatiu, David Gálvez, ja que la voluntat és implantar la plataforma virtual a tots els centres del país al curs 2011-2012. Actualment s'està treballant en el disseny i en l'adaptació d'aquest espai on-line a les necessitats i exigències de cada centre.

En un primer nivell, el ministeri planteja aquesta eina com "un recolzament de l'aula docent", va manifestar Gálvez, on l'alumne podrà trobar textos, vídeos, talls de veu i altres materials educatius. Paral.lelament, també s'està completant una plataforma adaptada pels alumnes del programa Esquí estudi, que passen gran part del curs escolar entrenant o fora del país. Finalment, es treballa en l'aplicació als centres d'educació bàsica per a adults.

En un segon nivell, i que s'ha de completar un cop la plataforma arribi al 100% de les escoles del país, el sistema també servirà per fer un seguiment de les notes dels alumnes, de les seves faltes d'assistència o del seu comportament a l'aula, de cara a mantenir informades les famílies dels escolars.

Aquesta plataforma de gestió educativa està basada en el Moodle, un sistema virtual que el Govern ha emmarcat dins del projecte Educand, liderat pel ministeri d'Educació i Cultura, en col.laboració amb la Secretaria d'Estat per a la Reforma de l'Administració i la Promoció de la Societat del Coneixement, l'STA i els tres sistemes educatius d'Andorra.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT