PUBLICITAT

El 60% dels alumnes de secundària ja han adquirit l'iPad

  • Les aplicacions, el que més costa de dominar a professors i joves
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un jove maneja un iPad2 Foto: NOEL CELIS/AFP/Getty Images

Queda poc més d'un mes per a iniciar el curs escolar, i vora el 60% dels alumnes de secundària de l'Escola Andorrana ja han adquirit la tauleta iPad2, eina obligatòria per al proper curs i que substituirà els llibres de text. Aquest percentatge representa unes 200 unitats. Dins d'aquestes també s'hi inclouen les tauletes adquirides pel professorat de segona ensenyança.

Així ho va informar el gerent de K-Tuin, David Resa. Aquest establiment, de Pyrénnés, és el distribuïdor amb el qual el Govern va arribar a un acord per a vendre els iPad2 a les famílies, i oferir finançament a les que no tinguessin recursos per fer front a la despesa de cop. El pack que s'ha ofert a tots els alumnes és el de la tauleta, punter, funda i assegurança.

De moment els alumnes encara no tenen l'aparell a les seves mans. Segons va explicar Resa, es farà una comanda un cop es tingui un volum considerable d'unitats. Això sí, va assegurar que arribaria abans del 9 de setembre, data d'inici del curs escolar.

Pel que fa a la resta d'alumnes que encara no disposen de la tauleta d'Apple, Resa confia que s'aproparan a l'establiment passades les vacances. Això sí, també hi ha un percentatge d'alumnes que han optat per a comprar-lo a d'altres botigues o que ja el tenien.

Les aplicacions, el que més costa / Paral·lelament, aquest establiment està realitzant els caps de setmana –també durant l'agost– formacions tant a alumnes com a professors de segona ensenyança per a que aprenguin a dominar la tauleta. Segons Resa, el que més interès genera és aprendre a descarregar-se i a manejar les aplicacions que s'utilitzaran a les classes. En el cas dels professors, «volen aprendre a com integrar-les a l'aula». Es tracta d'aplicacions genèriques, com per exemple d'ofimàtica, i també de formatives, concretes per a cada aula.

Aquestes formacions se seguiran realitzant durant tot el curs escolar, va informar el gerent de K-Tuin.

L'obligatorietat d'adquirir un iPad d'Apple s'emmarca dins el Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea). El Permsea es començarà a aplicar aquest curs i preveu consolidar els aprenentatges dels alumnes a partir de la resolució de situacions complexes. És a dir, l'aplicació pràctica de forma interdisciplinària dels conceptes adquirits.

Segons el Ministeri, al final de tota la segona ensenyança les famílies s'hauran estalviat uns 600 euros en material, tenint en compte que actualment en els quatre cursos dels dos cicles la despesa supera els 1.000 euros, mentre que la tauleta, vàlida per a tots els cursos, costa 450 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT