PUBLICITAT

Els canvis d'ubicacions costen 100.000 euros més dels previstos

  • Els paradistes del Mercat d'artesania de la plaça del Poble lamenten el fluix nivell de vendes
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La plaça del Poble plena de gent amb ganes de tastar l'arrós de Festa Major, ahir a la capital. Foto: TONY LARA

La Festa Major d'Andorra la Vella va posar el punt i final ahir amb el castell de focs d'artifici i el concert de Transadélica. Al migdia va tenir lloc un dels actes més multitudinaris a la plaça del Poble, l'arrossada popular que va servir unes 1.200 racions. Durant aquest esdeveniment, la cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, es va manifestar molt contenta per la bona resposta del públic a les activitats organitzades i als nous emplaçaments. Va reconèixer però que els canvis d'ubicació han suposat un cost de més de 100.000 euros entre el que es va deixar d'ingressar per l'aparcament del Parc Central i el lloguer de la carpa del Trillà, entre altres.

«Ha anat molt bé i la gent està molt contenta, la prova és l'assistència a tots els actes». Així va resumir Ferrer, la valoració del Comú de la Festa Major 2013 que ja és història.Entre les particularitats d'aquest any hi va haver el canvi d'ubicació dels concerts arran del tancament de l'aparcament del Parc Central per representar-hi l'espectacle Scalada del Cirque du Soleil. Segons la cònsol, l'acceptació ha estat bona i «per cada queixa potser hi havia 50 persones a qui els agradava», va afirmar. Les opinions que els han transmès manifesten que el públic va quedar satisfet amb la nova distribució i que el Cirque du Soleil ha obligat potser a replantejar algunes coses.

En els propers dies es farà el balanç definitiu encara que es calcula que entre la pèrdua dels ingressos de l'aparcament del Parc Central i el lloguer de la carpa (al qual va ajudar Andorra Turisme) i d'altre material la despesa suplementària superarà els 100.000 euros. Però si després de fer el balanç es valora positivament l'estada del Cirque «tot sigui pel bé de tots» va assenyalar Ferrer.

PARADES D'ARTESANIA/ Els paradistes que van participar en els darrers tres dies al Mercat de la Festa Major d'Andorra la Vella també van voler fer balanç de la fira. Malgrat admetre que amb la crisi van disminuïr les vendes i costa que els clients comprin, van assegurar que hi ha haver un bon ambient i que l'afluència de públic va ser molt alta. Encara que les vendes i l'afluència no es van poder equilibrar, van valorar el fet de poder donar a conèixer els seus productes entre el públic local i visitant.

Una seixantena de parades van exposar i comercialitzar els seus productes artesans entre el divendres i el dilluns passat. Embotits, formatges, dolços, bijuteria, accessoris tèxtils o articles de decoració van ser alguns dels productes que es van poder adquirir, informa l'ACN.

VALORACIONS// La valoració que en fan els paradistes és positiva encara que reconeixen que com a conseqüència de la crisi costa més vendre. «Es passegen, miren, proven i diuen que tornaran, però no tornen», va explicar la responsable de la parada d'embotits Art Blanc de Vic, Mireia Vinyes. La mateixa impressió va transmetre Eva Pérez del Racó dels Àngels. «La gent és molt agradable i és molt còmode», va apuntar, però «han afluixat una mica les vendes per la crisi», va admetre. Pérez també va destacar les facilitats i avantatges de l'organització del mercat pel que fa a la situació, la circulació de gent i la logística, en aspectes com l'aparcament dels vehicles. A més totes dues van coincidir en assegurar que malgrat la crisi compten ja amb una clientela fixa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT