PUBLICITAT

El coixinet que obre muralles

  • El portal web de la CASS ha passat de gestionar 72.000 tràmits el 2008 a 305.000 el 2012 i la migració es va fer perquè tingués més capacitat
L.F.M.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La pàgina web de la CASS. Foto: EL PERIÒDIC

¿Què va passar la «nit fatídica» en la qual es va deixar obert l'accés a les dades dels usuaris de la CASS? Segons va explicar ahir el president del consell d'administració de la CASS, Josep Delgado, tot va ser culpa d'un coixinet; el divendres a la tarda, un treballador de l'empresa subcontractada va «col·locar un coixinet en un codi per tal de donar més velocitat a la migració de dades». Fins aquí tot OK. Però, el coixinet tenia un problema: «Feia guanyar velocitat però inutilitzava el camp de la contrasenya». I aquí sí, el moment dramàtic, «el tècnic es va oblidar de treure el coixinet del codi abans de marxar de la feina». Una causa tant senzilla per unes conseqüències tan complexes.

Amb aquest coixinet col·locat allà, «ja pots tenir la muralla més alta, que és com si l'últim s'hagués deixat la clau al pany».

Delgado va explicar ahir que la migració era necessària perquè el portal tingués més capacitat, ja que «en quatre anys s'han triplicat els tràmits que es poden realitzar a través de la web. L'any 2008, any que es va fer la última auditoria per analitzar la seguretat, es podien fer 72.000 tràmits, el 2012 ja arribaven als 305.000.

És d'esperar, doncs, que amb l'auditoria que ha d'estar a punt aquesta tardor, es tanquin bé totes les portes «de la muralla», ja que «els usos indeguts» que és poden fer amb les dades,personals i econòmiques, són molts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT