PUBLICITAT

Medi Ambient ha resolt el 60% de les fotodenúncies

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGODANY

Periodic
Una de les fotodenúncies rebudes a Medi Ambient. Foto: MEDI AMBIENT

El Departament de Medi Ambient ja ha resolt el 60% de les fotodenúncies del paisatge rebudes durant el 2012, segons va informar el director de Medi Ambient, Marc Rossell, a l'ANA.

El servei de fotodenúncia és un dels mecanismes que es fan servir, juntament amb la tasca dels tècnics del Departament, per trobar els paisatges descuidats, amb residus o materials abandonats, etc. Durant el 2012 els ciutadans van enviar un total de 30 fotodenúncies, i d'aquestes ja se n'han resolt el 60%, mentre que la resta estan en curs. En el que va de 2013 ja s'han rebut unes altres 13 fotodenúncies i se n'han resolt dues, les referents a abocaments de residus al riu, que és on es pot actuar més ràpidament segons Rossell.

Tot i que la majoria de les denúncies i també dels punts negres que detecta el Departament fan referència a abandonament de residus, Rossell opina que de moment no és necessari fer cap campanya de conscienciació en aquest sentit. Es considera que molts dels residus que s'estan retirant actualment poden portar molt de temps en aquestes zones, i que possiblement la gent ja ha canviat d'hàbits i no comet aquestes faltes. En tot cas, en el marc de l'estratègia nacional del paisatge, des del Departament es fa la detecció de punts negres durant una estació cada any. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT