PUBLICITAT

La doble nacionalitat, a debat a les jornades del SAC

  • La 26a Diada Andorrana de la UCE tindrà lloc el 26 d'agost
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La Societat Andorrana de Ciències (SAC) va presentar ahir a tarda el programa per a la 26ª Diada Andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu. Tal i com ja es va anunciar, la jornada acollirà el tema de la nacionalitat andorrana com a debat a tractar des de diferents punts de vista. Se'n farà un seguiment des de la seva vessant històrica fins arribar a avui dia. La presidenta de la SAC, Àngels Mach, i el vicepresident territorial de la UCE a Andorra, Èric Jover, van exposar que la temàtica de la doble nacionalitat és una polèmica actual que es pot tractar en certa «distància» en el marc de la UCE. Jover va indicar que es tractarà la doble nacionalitat i fins a quin punt pot ser acceptada, els anys per obtenir-la, i perquè hi ha qui la pot demanar i no ho fa. Durant la jornada, que tindrà lloc el 18 d'agost, la SAC rebrà el premi Canigó que li va ser atorgat, tal i com va informar l'ANA.

Per primera vegada la Diada serà en diumenge enlloc de dissabte. S'organitzaran diferents activitats i cursos on Andorra hi farà alguna aportació, com per exemple la realització d'un campus de bàsquet, on hi participarà l'entrenador de la Federació Andorrana de Bàsquet, Jaume Tomàs, o la participació a l'acte del centenari de metges i biòlegs de la llengua catalana, on serà present la presidenta de la SAC, Àngels Mach.

EL TEMA ESCOLLIT / En aquesta ocasió el tema central de la Diada Andorrana serà la nacionalitat, ja que tal com va apuntat Jover, se solen triar temes polèmics. El vicerector per les relacions de la UCE amb Andorra creu que «ajuntar durant diverses hores diferents ponents de Catalunya és interessant». El tema es tractarà des dels diferents àmbits i orientacions que puguin tenir els participants, ja que hi haurà una gran diversitat d'opinions aportades per professionals de la comunicació, historiadors, politòlegs etc. També representants de diferents opcions polítiques del país opinaran sobre la nacionalitat andorrana i com creuen que ha d'evolucionar.

Jover ha explicat que sobre la nacionalitat andorrana es pot començar a parlar des de la seva vessant més històrica fins a com sociològicament es tracta en l'actualitat, tenint en compte les dificultats que comporta i les realitats que hi ha.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT