PUBLICITAT

L'oposició qüestiona la necessitat que Sasectur i l'Escola bressol hagin de ser societats

  • La llar aconsegueix reduir 28.000 euros les despeses en un any
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

També durant la sessió de Consell de Comú es van presentar els comptes de les altres dues societats de la corporació, Sasectur i l'Escola Bressol. Totes dues han tingut pèrdues, les quals s'han pal·liat amb subvencions comunals. Aquesta maniobra va ser criticada per l'oposició, que considera innecessari que totes dues hagin de ser societats, tenint en compte que estan 100% participades per la corporació.

El conseller del Grup Mixt, Josep Roig, va ironitzar amb la «facilitat» de gestionar una societat quan aquesta està finançada en la seva totalitat pel Comú. I per la seva part el socialdemòcrata Rossend Areny va manifestar que no hi ha cap utilitat en què siguin societats, tenint en compte que totes dues «serien assumibles des del departament del Comú».

Joan Besolí, conseller de la majoria, va respondre a aquestes acusacions assegurant que el funcionament de les dues societats «és el correcte» i facilita la manera de treballar. En aquest sentit va informar que s'ha aconseguit reduir les despeses tant de l'escola bressol com del centre esportiu. En el cas de la llar d'infants s'han reduït els costos en 29.000 euros respecte a l'any 2011, tot i que els ingressos també han caigut, concretament 35.000 euros, degut a la davallada de la demanda d'infants. La subvenció que ha hagut de realitzar el comú, va voler destacar Besolí, ha estat de 268.000 euros, menys del 50% de les despeses que representa la societat.

En el cas de Sasectur la subvenció al 2012 va ser de 283.000 euros, per unes despeses d'explotació de 715.000 euros. La inversió que es va realitzar al centre esportiu durant l'any passat va fer augmentar la despesa en 37.000 euros, mentre que els ingressos van caure en 21.000.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT