PUBLICITAT

Cotxes preparats per a xocar

  • Grau Roig torna a acollir l'espectacular Crash car, un dels plats forts de la Festa Major d'Encamp
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Un dels xocs entre vehicles, ahir a Grau Roig Foto: TONY LARA

Centenars de persones es van apropar ahir fins a Grau Roig per gaudir de l'espectacle de la 21a edició del Crash car, una de les activitats més populars de la Festa Major d'Encamp i que aquest any va comptar amb la participació de 45 vehicles pilotats per joves de totes les parròquies. Els cotxes van pujar des del Prat Gran d'Encamp fins a Grau Roig, tot i que alguns van quedar-se pel camí. Un cop allà van realitzar les tandes de voltes a la pista fins que només en va quedar un. A més de la resistència, com va explicar a l'ANA el membre de la comissió de festes d'Encamp, Santiago González, també hi ha un premi per a la decoració.

De fet, alguns dels conductors poden passar fins a un mes preparant el vehicle perquè faci més soroll i per destacar en la seva prestació. Un tanc, una abella o un cotxe ple de paraigües van ser algunes de les decoracions que es van poder veure ahir. Tot i l'espectacularitat de les topades i l'estat en què queden els cotxes s'han de respectar unes normes bàsiques de seguretat.

Més seguretat

González també va explicar que al plec de bases del concurs hi figuren aspectes com no tenir vidres al vehicle, no portar extintors dins de l'habitacle ni posar objectes al cotxe que sobresurtin de la carrosseria original. A més, si es produeix un incident a la pista «es penalitza i el jutge de pista treu el cotxe i els qui han infringit les normes», va explicar. Des de la comissió es van mostrar satisfets per l'alta participació de vehicles i per la gran afluència de públic, però també per l'alt nivell de creativitat d'alguns participants.

Així, es van poder veure vehicles que simulaven un tanc o una abella i d'altres decorats amb paraigües o amb el joc d'Angry birds. Alguns conductors van preparar i decorar el vehicle durant el matí, d'altres s'hi van estar més d'un mes i tots van acabar fent voltes a la pista fins que el cotxe va dir prou. Un dels conductors, Jordi Gallart, va explicar moments abans d'iniciar una de les darreres voltes que és el primer any que participa en el Crash car, tot i que altres anys s'havia acostat a veure l'espectacle. «Sempre ens espavilàvem tard per agafar un cotxe» va lamentar però aquest any, va trobar un vehicle a temps i amb l'ajuda dels amics no ha dubtat a competir. En canvi, un altre dels participants, Josep Valls, competia per setena vegada, però no se'n cansa perquè «és molt divertit, descarrega molta adrenalina».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT