PUBLICITAT

L'hospital acull una dotzena d'operacions de cirurgia estètica

  • Dorsia té reserves de quiròfans fins setembre, els quals també s'obriran properament a la Teknon i a Hanneken
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una intervenció quirúrgica a un quiròfan de Meritxell Foto: EDUARD COMELLAS

Les instal·lacions de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, concretament els seus quiròfans, va començar a ampliar els serveis el passat mes. L'aprovació d'un Reglament de prestació de serveis del centre a professionals de la salut que desenvolupen activitats privades permet que l'hospital aculli tipologies d'intervencions fins ara no practicades, com és el cas de la cirurgia estètica. En un mes ja n'hi ha hagut una dotzena, i n'hi ha programades almenys sis més fins finals de setembre.

El centre professional privat que va inaugurar l'opció de llogar els quiròfans de Meritxell és la clínica espanyola Dorsia, que va obrir instal·lacions al país el març passat. Les primeres intervencions quirúrgiques les va realitzar l'1 de juliol, i van ser dues operacions d'augment de pit. L'endemà va fer una altra operació igual, a més d'una elevació de mames. També durant el juliol, Dorsia va realitzar una otoplàstia –per resoldre deformitats de la orella– i una blefaroplàstia –intervenció per rejovenir les parpelles.

La bona experiència del juliol es repeteix a l'agost. La clínica privada ja ha ocupat els quiròfans de Meritxell per realitzar una altra blefaroplàstia, així com una liposucció i una abdominoplàstia.

Aquests acords entre la sanitat pública i privada no impliquen només de reserves d'espai, sinó que el Servei Andorrà d'Atenció Sanitària (SAAS) cedeix també els seus professionals per ajudar en les operacions. En tots els casos les hospitalitzacions dels pacients no han estat superiors a un dia.

Teknon i Hanneken, també / Un mes i mig després de la posada en funcionament d'aquest servei per a privats, el SAAS en fa un balanç «molt positiu», segons va comunicar. Una mostra que les intervencions estan tenint una valoració satisfactòria per les dues parts, és que ja hi ha d'altres professionals sanitaris privats interessats en fer ús dels quiròfans de Meritxell. Segons van informar des del SAAS ja s'han iniciat contactes amb la clínica Teknon i amb l'oftalmòleg alemany Ludger Hanneken. Tant la clínica catalana com l'oftalmòleg estan en ple procés de desembarcament dels seus centres en territori andorrà.

L'ocupació de quiròfans es realitza després d'obtenir l'autorització per part del Ministeri de Salut. Aquest concedeix el permís sempre i quan no es vegi alterat el funcionament habitual de la sanitat pública ni dels seus treballadors. És per això que la reserva de quiròfans s'ha de fer amb un temps prudencial d'avançament. A més, el centre ha de disposar d'una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil que respongui de la seva activitat. Els contractes tenen una durada de sis mesos, amb opció de ser renovats.

Les sinergies entre sanitat pública i privada es desenvolupen a partir de l'entrada en vigor de la Llei d'inversió estrangera, que permet a iniciatives empresarials del sector implantar centres al Principat. En molts d'aquests casos la creació d'aquestes iniciatives depèn de la possibilitat de disposar d'una plataforma hospitalària apropiada que els presti els serveis auxiliars complementaris que puguin necessitar. I aquí és on entra en joc l'hospital de Meritxell, que també en surt beneficiat econòmicament, en el que acaba resultant un intercanvi d'interessos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT