PUBLICITAT

Els comerços andorrans estaran a Google el primer trimestre del 2014

  • El material específic i la baixa plantilla de fotògrafs provoquen retards a l'inici
  • El Govern es compromet a no tancar el programa fins haver fotografiat tots els negocis
LAIA F. MAROT
ESCALDES- ENGORDANY

Periodic
Visita virtual a través Google Business Photo d'un dles establiments del Principat. Foto: GOOGLE BUSINESS PHOTO

Són uns 1730 els comerços adherits a la iniciativa del Govern per formar part del Google Business Photo, l'eina que mostra l'interior dels establiments en 360 graus. Tal i com van informar fonts governamentals, tots ells es podran visitar virtualment a principis de l'any que ve, durant el primer trimestre del 2014.

De bon principi, calculat que el programa duraria sis mesos, coincidint amb el temps de durada dels programes de treball temporal, a través dels quals es va contractar quatre fotògrafs per dur a terme aquesta feina. El dia 12 d'agost Actua anunciava via twitter que Andorra tenia 140 negocis al Google Business Photos.

Des del Govern van admetre «petits problemes d'arrancada» de la iniciativa, principalment per dos motius: el primer és que un dels quatre fotògrafs contractats va haver de començar amb retard perquè no havia rebut el material específic que demana Google per realitzar aquestes fotografies (i que s'ha de comprar via Internet), per tant, la plantilla no va estar completa fins tres o quatre setmanes després d'iniciar el projecte. Per altra banda, no va ser fins el passat dimarts 13 que es va poder incorporar a l'equip un cinquè fotògraf del programa de treball temporal, així doncs, «és a partir d'ara que començarem a anar a tota màquina i el ritme serà diferent», van assegurar les mateixes fonts.

Hi hagi més o menys retard del previst en un principi, l'Executiu va voler destacar que «l'important és que el programa no es tancarà sense que hi siguin tots els comerços» i per tant, si s'han d'allargar els contractes per poder-ho finalitzar, «es farà». En aquest cas el problema que sorgiria és que els fotògrafs estan contractats a partir dels programes de treball temporal, que tenen una durada de mig any.

Si finalment cal allargar la feina dels fotògrafs, una de les possibilitats seria que Actua en contractés utilitzant al seva partida pressupostària per tal de poder finalitzar el projecte amb els més de 1700 comerços adherits.

Els fotògrafs van començar amb els establiments que estan al registre de Google Local i han seguit amb el llistat proporcionat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis.

UNA OPORTUNITAT / L'eina Google Business Photo mostra l'interior de locals comercials fotografiats a 360 graus, de la mateixa manera que Google Street View mostra els carrers de les ciutats. Aquesta eina pretén acostar els negocis al públic i ser un element per afavorir la comunicació amb els clients. El Govern va aconseguir un acord amb l'empresa perquè tots els comerços del país s'hi puguin afegir de manera prioritària. Tal com va explicar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, el dia de la presentació, aquesta és una mostra de la confiança que genera el Principat.

El projecte està adreçat principalment als petits comerços, que són els que Google té més dificultats per captar a altres països, i que a més són els que solen tenir menys recursos per a la seva comunicació. Normalment poder sortir a Google Business Photo té un cost per als comerços, que han de contractar un fotògraf certificat per la companyia, i que sol ser d'uns 300 euros per a un local d'uns 60 metres quadrats. Andorra ofereix aquesta opció gratuïtament, això sí, tal i com va explicar el vicepresident de la FACA, Antoni Miralles, «si algun comerç decideix ampliar la panoràmica del seu establiment haurà de parlar amb Google per saber com ho pot fer i què val».

Per poder fer la visita virtual pels comerços del Principat només cal anar a l'eina de Google Maps, posar el nom de l'establiment en qüestió i clicar per veure el comerç per dins. A més de la ruta virtual per dins de la botiga, es pot veure on està ubicada, el número de telèfon i l'adreça del seu lloc web.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT