PUBLICITAT

L'IEC no tindrà delegació a Andorra fins passada la crisi

  • La reducció del seu pressupost frena la voluntat d'expansió
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El nou president de l'IEC Foto: IEC / J.P.

El nou president de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros, va reconèixer que la situació econòmica fa repensar alguns dels projectes de la institució i la reducció pressupostària frena la voluntat d'expansió de l'Institut. Així, les seus previstes a Palma, Andorra i l'Alguer queden aparcades i no tindran una seu física com les altres delegacions, va indicar Ros en unes declaracions a Catalunya Ràdio. Una opció per a l'IEC seria instal·lar la seu en un local d'alguna altra institució que pugui cedir-lo.

La reducció de les subvencions de la Generalitat i la situació econòmica fan que el nou president de l'IEC, Joandomènec Ros, replantegi alguns dels objectius de l'entitat. «El programa que presentàvem tocava de peus a terra, no podíem seguir amb moltes coses que havia fet l'Institut» va assegurar. Entre aquestes coses hi ha la voluntat d'expansió que havia començat l'IEC i en la qual tenia previst instal·lar seus a Palma, Andorra i l'Alguer. «S'hauran de fer sense els edificis o infraestructures que tenen les altres perquè la situació no és la que hi havia fa uns anys», va lamentar Ros. La implantació d'aquestes delegacions es volia fer per traslladar al territori les activitats pròpies de l'IEC però, ara per ara, es descarten si no és, per exemple, utilitzant la seu d'alguna altra entitat que pugui cedir-la a l'Institut.

CONVENI AMB la SAC / L'IEC havia signat el 2010 un conveni amb la Societat Andorrana de Ciències (SAC) en el qual es recollia la creació d'un consorci amb personalitat jurídica pròpia, amb seu al Principat, que pogués participar en tota classe d'institucions acadèmiques, científiques i tecnològiques.

Tot i que la presidenta de la SAC, Àngels Mach, va afirmar que no ha pogut parlar sobre la decisió d'aparcar la delegació d'Andorra amb el president de l'IEC, va manifestar que la creació d'aquest consorci s'havia deixat «en espera» a causa de la desacceleració econòmica, informa l'ANA.

Mach va admetre que la societat en general i la recerca viu «un moment delicat» amb pocs recursos econòmics per totes bandes. Per aquest motiu, «si no és el moment, esperarem» va concloure. «Els havíem ofert de fer la internacionalització a través nostre», va exposar, però tampoc era un tema «d'avui per demà», va matisar. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT