PUBLICITAT

L'augment del preu del tabac «assegura» el futur del producte

L. F M
ANDORRA LA VELLA

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va defensar ahir davant del Consell General l'increment del 10% del preu del tabac i que té per objectiu «mantenir els preus competitius però sense accedir-se», és a dir no fomentant el tràfic il·lícit, i així «assegurar el futur del producte». Tot i així, l'incremenet també representarà un impacte de 11,5 milions d'euros anuals.

El conseller socialdemòcrata, David Rios, es va mostrar d'acord en la modificació ja que «s'incrementen els ingressos de l'Estat i d'aquesta manera es lluita contra les xarxes de contraban». Tot i així, va retreure al Cap de Govern que anunciés aquesta mesura al 14 de juliol, deixant un marge de dos mesos abans que es pogués aprovar la llei i per tant, influint en l'augment de les importacions i obtenint xifres positives «que a vostès els van molt bé».

Cinca va respondre a Rios que «l'interès perquè creixin les importacions i augmentin els ingressos de l'Estat, hauria d'estar compartit per tots», i va recordar que el tabac representa el 30% dels ingressos d'Andorra, posant de manifest «la gran dependència d'aquest producte» i afegint que cal diversificar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT