PUBLICITAT

Andorra buscarà la permanència en la Divisió 2B de l'Europeu

  • Sèrbia, Suïssa, Armènia i la desconeguda Eslovènia seran els rivals dels Isards
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una acció del partit entre els Isards i Sèrbia, al novembre de l'any passat al Camp del Consell. Foto: TONY LARA

Andorra ja coneix els rivals que tindrà en la Divisió 2B del Campionat d'Europa: Sèrbia, Armènia, Suïssa i Eslovènia. Els tres primers són vells coneguts per als Isards i sobre el quart en qüestió ha ascendit de la 2C i no hi ha gaires referències sobre el seu nivell.

L'objectiu principal serà la permanència. Baixa directe a el cinquè i últim mentre que el quart jugarà un partit de play-off com a visitant davant del segon classificat de la 2C. Però tampoc no es descarta la possibilitat de lluitar per pujar, de manera directa si s'obté la primera posició i amb un altre partit de play-off com a local en cas d'acabar segon.

TRIOMF CONTRA ELS 'CONEGUTS'
Les opcions de ser a la part alta són més reals que no pas una utopia, malgrat la modèstia d'un país com Andorra. Perquè els Isards ja saben el que és guanyar a Sèrbia, Suïssa i Armènia. Segons el president, Xavier Vilasetrú, aquesta possibilitat i també la de la permanència passa per no fallar en els partits al camp del Consell: "Com menys fallem més amunt estaran els nostres objectius. No fallar a casa i rascar alguns punts en les visites ens poden donar la possibilitat de lluitar per un dels dos primers llocs", va avançar. Però tampoc es tracta d'una empresa fàcil.

DEBUT AMB ESLOVÈNIA
Per començar, el 9 d'octubre, partit a casa davant d'Eslovènia: "És la selecció que no coneixem però ens ho hem de prendre com un repte inicial", va indicar el president de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR). El 13 de novembre visita a Armènia i l'any vinent, el 2 de febrer, partit contra Sèrbia que la FAR està mirant de canviar perquè coincidiria amb un compromís del VPC. I per acabar la primera volta, viatge a Suïssa el 19 de març.

¿JUGARÀ EL PRESIDENT?
Vilasetrú ja va avisar quan va ser nomenat president que veia incompatible combinar aquesta tasca amb la de jugador. "La idea és deixar-ho progressivament", va indicar. A curt termini s'ha d'operar els ulls i estarà quatre mesos de baixa. I posteriorment, durant aquesta campanya, jugarà amb el segon equip i, quan Michael Broad el necessiti, amb la selecció. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT