PUBLICITAT

Els agents rurals multen quatre pescadors a l'àrea d'Aigüestortes

  • Els aficionats havien superat el límit de truites i utilitzaven esquers prohibits
  • Les sancions en aquests casos oscil.len entre els 600 i els 6.000 euros
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Les 50 truites comissades que havien estat pescades. Foto: AGENTS RURALS

El Cos d'Agents Rurals del Pallars Sobirà ha denunciat quatre pescadors a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per excedir el límit de captures de truites i per utilitzar esquers prohibits.

En el transcurs d'un servei especial de vigilància de pesca, una patrulla va interceptar quatre pescadors de nacionalitat francesa a l'estany Gerber, al terme municipal de l'Alt Àneu. Els pescadors, tot i que duien la corresponent llicència de pesca, van excedir el límit màxim de captures autoritzat i estaven pescant amb esquers prohibits, en concret "tenya o cuc de mel", un tipus d'esquer prohibit a tot Catalunya excepte a la Vall d'Aran.

Tenint en compte que el límit de captures permès per pescador i dia és de quatre truites, els Agents els van comissar les 50 truites que havien pescat, cinc canyes, diversos estris de pesca i esquers prohibits.

INFRACCIÓ
Aquesta és una infracció tipificada en la nova Llei de pesca com a greu i comporta sancions que oscil.len entre els 600 i els 6.000 euros i la retirada de la llicència de pesca per un període d'entre un mes i un any, a més de la indemnització pels danys produïts a la fauna, que van dels 60 als 120 euros per exemplar.

En la mateixa actuació els agents rurals també van denunciar dues persones per acampar a l'interior de la zona perifèrica del Parc Nacional. Cal recordar que tant al Parc Nacional com a la seva zona perifèrica està expressament prohibida l'acampada pel Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) del Parc Nacional.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT