PUBLICITAT

Satisfacció entre els usuaris del tren semidirecte de Puigcerdà

  • El trajecte fins a la plaça de Catalunya passa de tres hores i quart a 2,5 hores
EL PERIÒDIC
PUIGCERDÀ

Periodic
El tren semidirecte de Puigcerdà a Barcelona, ahir. Foto: ACN / FERRAN GARCIA

Satisfacció entre els primers usuaris del tren semidirecte que ha sortit a les 6.20 hores del matí d'ahir de Puigcerdà i que tenia arribada prevista a les 8.50 h a Barcelona. Amb l'aplicació d'aquest tren semidirecte el trajecte de Puigcerdà a la plaça de Catalunya passa de durar tres hores i quart a dues hores i mitja, amb la qual cosa els usuaris s'estalviaran 45 minuts. Un dels usuaris que ha agafat el tren a Puigcerdà, Robert Cros, va manifestar que estava molt bé que s'estalviessin 45 minuts, però que tot i això "continua sent una vergonya" la durada del trajecte fins a Barcelona, que dura el mateix que de Barcelona a València.

Amb la sortida ahir al matí del primer tren semidirecte de Puigcerdà a Barcelona s'ha vist realitzada una vella reivindicació de les comarques de la Cerdanya i del Ripollès. La reducció d'un trajecte de més de tres hores ha apropat el Pirineu a Barcelona.

En el primer tren han estat una trentena d'usuaris els que han agafat el transport a Puigcerdà en direcció a Barcelona. Entre els usuaris hi havia satisfacció per la millora de la línia i dels temps de durada. Una estudiant, Laia Tomàs, va mostrar la seva satisfacció per la reducció del temps de trajecte, ja que estudia a Barcelona i l'utilitzarà cada setmana. Un altre dels usuaris, Robert Cros, es va mostrar una mica més crític, i tot i valorar positivament la reducció en el temps de trajecte, va dir que era important una millora en la línia ja que és un tren amb molts problemes.

Amb la posada en marxa del tren semidirecte s'estalvia de parar en sis estacions, la de Campdevànol, la de Ribes de Freser, la de Planoles, la de Toses, la de la Molina i la d'Urtx-Alp, entre Puigcerdà i Ripoll. Entre Ripoll i Vic no para a Sant Quirze de Besora, Torelló i Manlleu, i entre Vic i Barcelona ja no para a les estacions de La Garriga, Granollers-Canovelles, Parets del Vallès i Mollet del Vallès.

Ja durant l'últim any i mig la línia ha sofert diferents remodelacions que han culminat amb l'entrada en servei del nou tren semidirecte, que sortirà a les sis i vint del matí de Puigcerdà i que tornarà cap a la Cerdanya a les sis i trenta-dos minuts de la tarda per arribar a Puigcerdà a les vuit i cinquanta-sis del vespre.

EXPECTACIÓ
La posada en servei del nou tren ha atret els mitjans de comunicació que han acudit a la sortida del tren i als alcaldes d'alguns dels municipis afectats. A Ripoll esperava l'arribada del tren l'alcaldessa de la ciutat, Teresa Jordà, i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez.

Un cas particular ha estat el de l'alcaldessa de Campdevànol, que ha provat l'eficàcia del nou tren semidirecte utilitzant-lo per desplaçar-se a Barcelona. El nou servei ha estat millor del que s'esperava i ha arribat cinc minuts abans del que estava previst.

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, es va mostrar satisfet pel nou servei, però va manifestar la voluntat que es redueixi el temps de trajecte a dues hores. En aquest sentit, Planella va dir que des de Puigcerdà es necessita un tren "que serveixi" i no tan sols un tren turístic "per mirar el paisatge". El secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va celebrar que "avui hagi entrat en funcionament aquest semidirecte de Puigcerdà a Barcelona.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT