PUBLICITAT

López: les «discrepàncies» entre DA no permeten «avançar»

  • El PS diu que el grup posa «constantment en qüestió» el ministre Cinca
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El primer secretari del PS, Pere López, en el decurs de la roda de premsa d'ahir. Foto: ANA / M. T

el primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, va criticar ahir el discurs de Cap d'Any del Cap de Govern, subratllant «la important distància entre la realitat i el que diu», ja que «les reformes de les quals parla», no n'hi ha cap d'aprovada. En aquest sentit, López va criticar les «importants discrepàncies» entre el Govern i el grup parlamentari, que provocarien que tot i la àmplia majoria parlamentaria de DA, «no es pugui avançar».

Els socialdemòcrates també van afegir que el grup de DA «constantment posa en evidència els seus ministres, especialment el de Finances», cosa que suposa «un seriós problema pel Cap de Govern», ja que «la seva mà dreta està qüestionat constantment». Com a exemples: la intervenció del vicepresident del grup de DA, Daniel Armengol, durant el debat del Pressupost 2014, el fet que el grup hagi dit que «reformarà de dalt a baix la llei de bases de l'ordenament tributari», el nomenament del director de l'agència tributària, i la reforma de la funció pública, amb la qual Cinca «està perdent molta credibilitat».

SUPORT A LA LLEI DE PARTITS / López va dir ahir que el PS «tindrà un posicionament constructiu» pel que fa a la Llei de partits, ja que «en línies generals» aquesta té en compte dos aspectes importants: l'aposta «pel màxim de transparència en les donacions» i que «permeti un sistema pel qual els partits petits sense representació parlamentària també puguin rebre finançament».

A FAVOR DE L'IgI REDUÏT / «El tenen a França i Espanya i per tant, no es pot comparar amb altres sectors». Així ho va afirmar ahir López que, contràriament al membre de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, creu que les estacions d'esquí si han de tenir un IGI reduït de l'1%. Tantmateix si va coincidir amb Bartumeu en criticar la manera com s'ha proposat aquesta modificació, a través d'una esmena al pressupost.

Per altra banda, en referència a la Llei de competències, López va lamentar que no s'hagi avançat en dos anys i mig i va explicar que el PS té un grup de treball que està elaborant una proposta de redacció de la Llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT