PUBLICITAT

Rios diu que Armengol té «interessos directes» en les inversions de l'Estat

  • El PS denuncia que el president suplent de la majoria sigui qui defensa el Pressupost del Govern tenint una constructora
L. F .M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ahir durant la roda de premsa. Foto: TONY LARA

El grup parlamentari de DA va tombar l'esmena que els socialdemòcrates van fer al Pressupost per permetre als funcionaris mantenir la seva plaça a l'Administració més d'una legislatura si estan a la política, amb l'objectiu de «facilitar-hi l'accés a tothom». Tal i com va explicar ahir el president del grup parlamentari del PS, David Rios, el motiu que va donar DA va ser la «incompatibilitat manifestes». Aquet argument ha aixecat la indignació del PS, que ahir va denunciar que «el que sí és incompatible, i ho és de sentit comú», és que el president suplent del grup de la majoria, Daniel Armengol, defensi les inversions del Govern davant de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost, tenint una empresa en el sector de la construcció que se'n beneficia.

Rios va explicar que el mateix dia del debat del Pressupost «el president suplent de DA agraïa personalment al ministre d'Ordenament Territorial per la política d'inversions del Govern, quan el dia abans se li havien adjudicat 1,2 milions d'euros a la seva empresa». Així doncs, Armengol «té interessos directes» en les inversions públiques» i la seva empresa «ha crescut via pressupostos de l'Estat».

REGULACIÓ O CONTROL / El president socialdemòcrata va subratllar ahir que aquests conflictes d'interessos podrien regular-se mitjançant una llei d'incompatibilitats o com a mínim, «en els casos que hi hagi interessos personals, els consellers no haurien d'assistir a la comissió ni votar». Rios va afegir que «aquestes situacions han arribat a tal naturalitat que ja no ens amaguem de res» i que aquestes generen «dubtes sobre el que fan alguns consellers en aquesta casa i que no ens mereixem tota la resta de polítics», El president del grup socialdemòcrata va concloure que «entenem que ja n'hi ha prou, que no és manera de fer política».

Rios va recordar que hi ha hagut altres casos d'incompatibilitats que ja es van denunciar en el seu moment – com és el fet que consellers que treballen a la banca votessin la llei de les taxes de pagaments de les targetes de crèdit o que el ministre Jordi Cinca, defensés l‘adjudicació de l'informe actuarial de la CASS a la entitat bancària en la qual treballava – i va reivindicar que «Andorra no és un estat feudal on hi ha dret de pernada» i es va lamentar del fet que «sembla que visquem en un altre món», ja que considera que en un altre país aquestes incompatibilitats serien impensables.

«BLOQUEIG» AL PS / Cap de les 31 esmenes del PS a la Llei del pressupost va ser aprovada per la Comissió. Rios va parlar ahir de «bloqueig de DA» a les propostes del PS i va afegir que «sospitem que hi ha una voluntat manifesta» dels demòcrates per «no donar-nos ni aire ni cap mena de suport a les nostres propostes».

El president socialdemòcrata va voler destacar la voluntat del seu grup de «treballar de manera constructiva amb el pressupost» i fer esmenes «per adaptar-lo al que creiem millor per al país». En el cas de les inversions, «hem fet propostes per donar feina a les petites empreses», canviant la política de «asfalt, carreteres i rotondes». Entre elles, destinar el milió d'euros de turisme a la construcció d'una estació d'autobusos, que tampoc va tirar endavant. «El que sí tindrem seran obres faraòniques que haurem de pagar els propers 20 anys».

«Girant cap al pla» / Rios va dir ahir que amb temes com l'eliminació dels 30 dies d'antelació per deixar de llogar un pis i passant l'obligatorietat d'avís a tres mesos, DA «defensa els grans propietaris» i el seu pressupost cada vegada està més a la dreta, «girant cap al PLA». També va criticar el fet que, «contràriament al que s'havia anunciat», finalment DA ha decidit reduir les ajudes al sector de l'automòbil a 300.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT